Centrul Expozitional Moldova - Iasi

Iasiul are, incepand din 2011, unul dintre cele mai moderne centre expozitionale din tara. Proiectat pe 3 corpuri, "Centrul Expozitional Moldova" raspunde tuturor necesitatilor celor care vor expune, toate aspectele legate de accesul persoanelor si al marfurilor, spatii de expunere, locuri de parcare, ambianta interioara sau necesitati imediate ale vizitatorilor sau expozantilor fiind luate in considerare.

"Centrul Expozitional Moldova" este una dintre cele mai noi si mai moderne constructii de profil care ofera organizatorilor si participantilor la expozitii si targuri toate facilitatile de care au nevoie pentru desfasurarea, in conditii optime, a evenimentelor de acest gen. "Centrul Expozitional Moldova Iasi" ofera sali de conferinte de 640 mp, un spatiu expozitional de 5.380 mp si alti 2.000 mp fiind disponibili pentru platforma expozitionala in aer liber.

Corpul A, corpul principal, care adaposteste pavilionul expozitional, este cladit pe 3 niveluri, cu o suprafata totala desfasurata de 6.922 mp, din care 5.380 mp reprezinta spatiu expozitional iar 640 mp sunt rezervati salilor de conferinta. Corpul B, cu dispunere perpendiculara pe corpul A, se desfasoara in lungul strazii Nicolina, cu demisol, parter si etaj si o suprafata totala desfasurata de 2.685 mp. Corpul C, cu destinatie administrativa, include si o sala de sedinte si se desfasoara pe trei nivele (demisol, parter si etaj), cu o suprafata totala de 1.514 mp.

Obiectivul general al "Centrului Expozitional Moldova" este dezvoltarea infrastructurii de afaceri pentru imbunatatirea accesului la mediul de afaceri in vederea cresterii nivelului competitivitatii IMM-urilor in judetul Iasi si in Regiunea de Nord Est, iar obiectivul specific este asigurarea infrastructurii, logisticii si resurselor pentru dezvoltarea echilibrata si stimularea cresterii competitivitatii intreprinderilor din regiune. "Centrul Expozitional Moldova" va gazdui si alte evenimente de amploare, iar diversitatea si cresterea numarului de manifestari desfasurate vor conduce, inevitabil, la dezvoltarea firmelor organizatoare, respectiv la cresterea cifrei de afaceri si crearea de noi locuri de munca.

Se urmareste ca, anual, programul expozitional al Centrului sa cuprinda minim 15 evenimente din domenii diferite, iar structura participantilor la expozitiile si targurile organizate sa cuprinda minim 30% firme din judetul Iasi, minim 40% firme din celelalte judete ale Regiunii Nord Est si minim 20% firme din alte regiuni de dezvoltare. Totodata, cuprinde si un mini incubator de afaceri unde, anual, trei firme cu profilurile de activitate organizare de targuri si expozitii, servicii de marketing, servicii de relatii publice se vor dezvolta, beneficiind de servicii precum spatiu pentru birouri, utilitati, consultanta in contabilitate si marketing si asistenta juridica.