Piscina plutitoare - Tikki Village Iasi

Localitatea: Iasi
Judet: Iasi
Adresa: In zona Complexului de agrement de la Ciric, pe lacul Venetia
Program: 09:00 - 23:00 | sezon estival
Telefon: 0743/663.902
Fax: -
Website: Adresa Facebook
E-mail: -

Cel mai recent obiectiv (15.07.2015) din categoria ”unic in Romania” il constituie deschiderea piscinii plutitoare din Iasi. Unica in Romania si cea mai mare din Europa, Piscina Plutitoare din Iasi se afla la Tikki Village, in zona Complexului de agrement de la Ciric, pe lacul Venetia.

Avand ca sursa de inspiratie zone precum Thailanda, Bali, Cambodgia, Vietnam, acest sat de vacanta, aduce iesenilor, si nu numai, marea si delta mai aproape. Imbinand doar materiale naturale, aduse din Delta Dunarii, Marea Neagra, Siret si Prut, locul se doreste a fi o oaza de relaxare pentru toti.

Cu o suprafata de 250 metri patrati (10 metri latime si 25 metri lungime), piscina e impartita in doua: o sectiune mai mica pentru copii, cu o adancime de 1,3 metri si una mai mare, pentru adulti, cu o adancime de 1,6 metri.

Partea opusa a lacului ce gazduieste piscina plutitoare este amenajata sub forma unei mini-delte ce poate fi admirata din canoe sau hidrobiciclete. Este amenajat si un pandar pentru observarea unor zburatoare precum rata salbatica, sitarul, starcul cenusiu, starcul pitic, lisita, gainusa de balta, pescarusul albastru sau cormoranul.

Iubitori ai mediului si din dorinta de a mentine zona mereu proaspata, administratorii piscinei ofera 5 lei reducere din taxa de utilizare a piscinei celor care colecteaza minim trei gunoaie de pe suprafata lacului.