Muzeul Cofetariei "Ioan Gui"
din Arad

Localitatea: Arad
Judet: Arad
Adresa: Str. Nicolaus Lenau, nr.3
Program: 10:00 - 18:00 | L - V
11:00 - 16:00 | S
Telefon: 0257/278.371
Fax: -
Website:
E-mail: -

Cu o veche istorie in domeniu, Aradul ne ofera din 2006 un muzeu unic in tara- Muzeul Cofetariei ”Ioan Gui”. Aflat in casa creatorului sau, Ioan Gui, Muzeul reuneste o serie de obiecte utilizate de cofetarii din perioada interbelica in prepararea rafinatelor delicii.

Inca necunoscut turistilor, daca alegi sa-i treci pragul, Muzeul Cofetariei te poarta intr-o calatorie delicioasa in lumea duciurilor fine cu care candva se delectau membrii Curtii Imperiale din Viena - cunoscuti admiratori ai creatiilor cofetarilor aradeni.

Muzeul ocupa doua camere din casa cofetarului Ioan Gui si s-a dorit a fi un omagiu adus marilor cofetari precum Konizdofler, Drifi, Suciu, Malka, Klementz, Ramniceanu, Orban.

Obiectele adunate pe parcursul a aproximativ 30 de ani au fost restaurate, iar inventarul lor trece de 370 de exponate. Putem observa: masina de macinat mac, un agregat conectat la curent electric care poate amesteca frisca sau aluatul; o masina destinata producerii martipanului si ciocolatei, masina de preparat inghetata, actionata manual, aparatul de fabricat bomboane din anul 1920, masina cu curele de transmisie pentru macinat zahar, mese de marmura pentru prelucrarea zaharului fiert, o masuta de cofetarie de la inceputul secolului trecut, o vitrina cu forme diferite pentru ciocolata, chec sau dulciuri din zahar ars.

Pentru o calatorie completa in lumea dulciurilor si pentru a starni tuturor dorinta de a urma exemplul marilor cofetari, Muzeul pune la dispozitie o colectie de carti de specialitate, unele dintre ele, unice in tara, retetare, dar si o serie de diplome, fotografii si medalii primite de cofetarii aradeni.