Obiective turistice Sebis, Arad

Cele mai importante obiective turistice Sebis

Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil Casa Waldstein, azi Biblioteca oraseneasca Crisului Alb Festivalul de muzica Sebis Muntii Codru-Moma Muzeul Tarii Zarandului Rezervatia naturala Dealul Plesa Zona turistica Salajeni

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Arad

Arad Moneasa - Statiune turistica Muntele Gaina Strand "Neptun" Arad Pestera Liliecilor Moneasa Cetatea Aradului Cetatea Soimos Castelul Savarsin Lunca Muresului Strand Moneasa Baile Lipova Muzeul Cofetariei Ioan Gui Manastirea Feredeu Manastirea Gai Manastirea Hodos Bodrog Festivalul "Vinului" Arad Cetatea Siria Parcul natural Lunca Muresului Lacul Ghioroc Teatrul de Marionete Arad Lacul Maltaret

Obiective turistice din zona Sebis (15-25 Km)

Pentru turisti orasul Sebis este punctul de pornire spre cursul superior al Crisului Alb, spre statiunea balneoclimaterica Moneasa si spre culmile Muntilor Codru Moma, dar si spre alte obiective turistice din zona:
Castelul Solymosy Cascada Boroaia Cetatea Dezna Cetatea Ineu Grota ursilor Lac de agrement Manastirea Dyenus Muntii Codru-Moma Parcul dendrologic Ineu Partie de schi Pestera Alba Pestera Liliecilor Rezervatia botanica Poiana cu narcise Rezervatia de nuferi Rezervatia de laur Rezervatie zoologica Ineu Statiunea Moneasa Icon Link Strandul Moneasa Turism cinegetic - vanatoare Zona de agrement Dealul viilor Zona de escalada / alpinism

Despre Sebis

Orasul Sebis se afla amplasat in partea de nord-est a judetului, la aproximativ 82 km fata de municipiul Arad, in depresiunea Buteni – Bocsig, la zona de contact cu dealurile Ciuntesti – Crocna, dealuri ce delimiteaza aceasta depresiune in partea ei nordica, avand o altitudine ce variaza intre 350 si 200 m.

Prima mentiune documentara a Sebisului dateaza din anul 1574, cand se afla in proprietatea Beiului din Ineu, sub a carui administrare se gasea intreg teritoriul. Pe la jumatatea secolului al XV-lea, Sebisul aparea impartit in trei zone: Sebes- pe teritoriul garii C.F.R. de astazi si imprejurimi, Boros – pe teritoriul din partea dreapta a paraului Valea Deznei si Mizocra – pe locul unde au fost viile Sebisului.

In jurul anului 1790 localitatea Boros-Sebes se afla in proprietatea printului de Modena, in 1804 contele Konigsegg de Rothenfels si Aulendorf a fost inzestrat cu domeniul Boros-Sebes, apoi contele Wastein care a construit in 1814 castelul ce-i poarta numele, aflat in centrul orasului si in fine ultimul reprezentant al dominatiei straine, contele Wencheim.

In toamna anului 1918 si Sebisul a dat jertfe pentru cauza Unirii, existand in cinstea acestora, un monument in Parcul Tineretului din oras. Si in Sebis s-au constituit garzi patriotice, o delegatie participand la Adunarea de la Alba-Iulia din Decembrie, ducand mesajul sebisenilor la unirea Transilvaniei cu patria mama.

Cazare si obiective turistice localitati