Obiective turistice Botesti, Arges

Cele mai importante obiective turistice Botesti

Biserica veche Botesti Monumentul Eroilor Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Arges

Transfagarasan Cetatea Poienari Barajul si Lacul Vidraru Pitesti Manastirea Curtea de Arges Pestera Dambovicioara Varful Moldoveanu Muntii Fagaras Lacul Vidraru Manastirea Namaiesti Manastirea Cotmeana Varful Negoiu Lacul Iezer Curtea Domneasca Parcul National Piatra Craiului Muzeul Judetean Arges Manastirea Corbii de Piatra Gradina Zoologica Pitesti Mausoleul Mateias Planetariu Pitesti Muntii Iezer

Obiective turistice Botesti si imprejurimi (15-25 Km)

Fostul Schit din Vii - Topoloveni

Despre Botesti

Botesti este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Arges. Comuna se afla in extremitatea estica a judetului, la limita cu judetul Dambovita, pe cursul superior al Carcinovului.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Dambovita-Dealu a judetului Dambovita si era formata din satele Candestii din Deal, Botesti si Greci, avand in total 1515 locuitori. Existau in comuna opt mori de apa, trei biserici si o scoala mixta cu 30 de elevi. Anuarul Socec din 1925 o consemneaza in plasa Voinesti a aceluiasi judet, avand 2231 de locuitori in satele Candestii din Deal, Botesti, Greci si Valea Mare. In 1950, comuna a fost transferata raionului Gaesti din regiunea Arges. In 1968, a trecut la judetul Arges, satul Candesti-Deal ramanand in judetul Dambovita la comuna Candesti.

Cazare si obiective turistice localitati