Obiective turistice Balc, Bihor

Cele mai importante obiective turistice Balc

Biserica Reformata Balc Castelul Degenfeld-Schomburg Parcul dendrologic din localitatea Balc Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bihor

Baile Felix - Statiune turistica Pestera Ursilor Oradea Stana de Vale - Statiune turistica Cetatile Ponorului Baile 1 Mai - Statiune turistica Gradina Zoologica Oradea Pestera Meziad Lacul si Barajul Vida Groapa Ruginoasa Cheile Galbenei Pestera Vantului Izvorul Minunilor Muzeul Tarii Crisurilor Lacul cu nuferi Ghetarul Focul Viu Cascada Iadolina

Obiective turistice din zona Balc (15-25 Km)

Parcul balnear Marghita

Despre Balc

Balc este pozitionata in nord-vestul judetului Bihor, pe Valea Barcaului si are in componenta sa 5 sate: Balc (resedinta), Almasu Mare, Almasu Mic, Ghida si Saldabagiu de Barcau. Ruinele castelului episcopului Ioan Pruis din satul Balc sunt inscrise pe “Lista monumentelor istorice disparute”, elaborata de Ministerul Culturii si Cultelor in anul 2004 (datare: 1484).

Se invecineaza la sud cu comuna Suplacu de Barcau, la nord cu comuna Viisoara si comuna Boianu Mare, la est cu judetul Satu-Mare, iar la vest cu comuna Abram.

Dintre monumentele istorice si de arhitectura de pe raza comunei Balc amintim: „Cariera de piatra” (asezare din neolitic) - Balc; ampla­sament de fortificatie medievala (sec. XIII-XIV) - Almasu Mare, Biserica reformata (1791) si Castelul Deghenfeld-Schonburg (1896) - Balc.

Cazare si obiective turistice localitati