Obiective turistice Ciumeghiu, Bihor

Cele mai importante obiective turistice Ciumeghiu

Castelul Miskolczy Castelul monument de arhitectura Situl arheologic Campia veche

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bihor

Baile Felix - Statiune turistica Pestera Ursilor Oradea Stana de Vale - Statiune turistica Cetatile Ponorului Baile 1 Mai - Statiune turistica Gradina Zoologica Oradea Pestera Meziad Lacul si Barajul Vida Groapa Ruginoasa Cheile Galbenei Pestera Vantului Izvorul Minunilor Muzeul Tarii Crisurilor Lacul cu nuferi Ghetarul Focul Viu Cascada Iadolina

Obiective turistice din zona Ciumeghiu (15-25 Km)

Hanul Madaras Lacul de agrement Homorog Muzeul Taranului Roman Salonta Palatul Arany Pescaria Madaras Situl arheologic Salonta Strandul termal Madaras Zona de agrement Millenium

Despre Ciumeghiu

Teritoriul administrativ al Comunei Ciumeghiu este situat in partea de sud a judetului Bihor, intr-o zona de campie pe DN 79, tronsonul Arad-Oradea. Comuna Ciumeghiu se afla la 50 km distanta de municipiul Oradea. Teritoriul comunei este strabatut de numeroase cursuri de apa, avand un curs sinuos, cele mai importante fiind Ghepesul si raul Crisul Negru.

Teritoriul comunei este limitat la nord de teritoriul administrativ al municipiului Salonta, la est de teritoriul administrativ al comunei Batar, la sud de teritoriul administrativ al judetului Arad, la vest si sud-vest de teritoriul administrativ al comunei Avram Iancu.

Comuna Ciumeghiu a fost atestat documentar pentru prima oara in anul 1216, sub numele de villa Semec. In localitate exista si azi castelul Misckoloczy, construit in 1779 si cu transformari efectuate in 1910, astazi dispensarul comunal.

Cazare si obiective turistice localitati