Obiective turistice Madaras, Bihor

Cele mai importante obiective turistice Madaras

Biserica ortodoxa Homorog Hanul Madaras Lacul de agrement Homorog Pescaria Madaras Zona de agrement Millenium

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bihor

Baile Felix - Statiune turistica Pestera Ursilor Oradea Stana de Vale - Statiune turistica Cetatile Ponorului Baile 1 Mai - Statiune turistica Gradina Zoologica Oradea Pestera Meziad Lacul si Barajul Vida Groapa Ruginoasa Cheile Galbenei Pestera Vantului Izvorul Minunilor Muzeul Tarii Crisurilor Lacul cu nuferi Ghetarul Focul Viu Cascada Iadolina

Obiective turistice din zona Madaras (15-25 Km)

Castelul Miskolczy - Ciumeghiu Muzeul de Stiinte Naturale Tinca Muzeul Taranului Roman Salonta Palatul Arany Poiana cu narcise de la Goroniste Situl arheologic Campia veche Situl arheologic Rapa Situl arheologic Salonta Statiunea Tinca sau Statiunea Baile 8 Mai Strandul termal Madaras

Despre Madaras

Comuna Madaras este situata in sud-vestul judetului Bihor, in Campia de Vest, la o altitudine de 110 m. Comuna Madaras, in actuala ei organizare administrativa, a luat fiinta in 1968 fiind formata din satele Madaras, ca resedinta de comuna, Ianosda, Homorog si Martihaz ca sate apartinatoare. Comuna se afla la o distanta de 37 de km de municipiul Oradea si la 4 km de municipiul Salonta.

Se invecineaza in partea de sud cu Comuna Tulca si municipiul Salonta, in partea de vest cu Ungaria, in nord cu Comuna Cefa si Comuna Gepiu si in est cu Comuna Tinca si Husasau de Tinca. Toate localitatile apartinatoare acestui teritoriu administrativ dateaza documentar din secolul al XIII-lea. Ele sunt printre cele mai vechi asezari omenesti atestate documentar pe teritoriul Judetului Bihor.

Primele sunt pomenite de izvoarele medievale satele Homorog si Ianosda, ambele datand din jurul anilor 1202-1203. Celelalte doua sate: Martihaz si Madaras sunt atestate documentar din jurul anilor 1291-1294. Existenta umana din acesta zona este mult mai veche decat datele istorice care au fost semnalate de documentele medievale.

Cazare si obiective turistice localitati