Obiective turistice Marghita, Bihor

Cele mai importante obiective turistice Marghita

Parcul balnear Marghita

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bihor

Baile Felix - Statiune turistica Pestera Ursilor Oradea Stana de Vale - Statiune turistica Cetatile Ponorului Baile 1 Mai - Statiune turistica Gradina Zoologica Oradea Pestera Meziad Lacul si Barajul Vida Groapa Ruginoasa Cheile Galbenei Pestera Vantului Izvorul Minunilor Muzeul Tarii Crisurilor Lacul cu nuferi Ghetarul Focul Viu Cascada Iadolina

Obiective turistice din zona Marghita (15-25 Km)

Castelul Degenfeld-Schomburg Castelul Zichy - Diosig Colectia Muzeala de Istorie Sacueni Palatul Stubenberg Parcul dendrologic din localitatea Balc Rezervatia naturala Lacul Cicos Situl arheologic Sacueni

Despre Marghita

Municipiul Marghita se afla in judetul Bihor la 57 km nord-est de municipiul Oradea. Se gaseste amplasat la zona de contact dintre Campia Barcaului si Dealurile Viisoarei, pe malul drept al raului Barcau, la confluenta acestuia cu Eger. Marghita este atestata documentar pentru prima oara in anul 1216, sub numele de Villa Margneta. Alte atestari documentare dateaza din anii 1334, 1352 si ulteriori. In anul 1422 a intrat in posesia familiei Csaky.

Din punct de vedere istoric, Marghita face parte din tinutul Bihorului (Tara Crisurilor). Trecutul indepartat al localitatii este invaluit in negura timpului, existand prea putine dovezi materiale care sa vorbeasca despre istoria locului. Cele mai vechi descoperiri arheologice din zona constau in cativa colti de mamuti, giganti preistorici care au populat imprejurimile Marghitei in urma cu un milion de ani. In actuala vale a Barcaului au fost descoperite cele mai multe oase de mamut din judetul Bihor.

Marghita a devenit oras in toamna anului 1967, in perioada regimului comunist. Dupa 36 de ani, in luna decembrie a anului 2003, Marghita a devenit municipiu.

Cazare si obiective turistice localitati