Obiective turistice Vartop, Bihor

Cele mai importante obiective turistice Vartop

Partia Piatra Graitoare Partia de schi de la Vartop Statiunea Vartop

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Bihor

Baile Felix - Statiune turistica Pestera Ursilor Oradea Stana de Vale - Statiune turistica Cetatile Ponorului Baile 1 Mai - Statiune turistica Gradina Zoologica Oradea Pestera Meziad Lacul si Barajul Vida Groapa Ruginoasa Cheile Galbenei Pestera Vantului Izvorul Minunilor Muzeul Tarii Crisurilor Lacul cu nuferi Ghetarul Focul Viu Cascada Iadolina

Obiective turistice din zona Vartop (15-25 Km)

Cascada Hotaran Groapa Ruginoasa Izvorul Bihorul Pestera Corbasca Pestera Magura Pestera Portile Bihorului Pestera de la Fanate Rezervatia "Biserica de la Fanate" Rezervatia Groapa Ruginoasa – Valea Seaca Rezervatia Valea Sighistelului Taul lui Ghib Trasee turistice Muntii Bihorului Valea Sighistelului Vf. Piatra Graitoare

Despre Vartop

Satul de vacanta Vartop apartine administrativ de orasul Nucet, situat in sud-estul judetului Bihor, regiunea Crisana, in Depresiunea Beiusului, pe soseaua Stei–Campeni, la circa 100 km de municipiul Oradea. Denumirea orasului este strins legata de faptul ca aceasta localitate este marginita de o plantatie de nuci.

Orasul Nucet are o istorie recenta, prima atestare documentara oficiala avand loc in 2 februarie 1956. Chiar daca orasul este relativ nou, istoria Vaii Baita este mult mai veche. Inca din anul 1270, pe aceste meleaguri ocupatia de baza a fost mineritul. Aparitia pe harta tarii se datoreaza existentei bogatiilor mineraliere (uraniu, molibden, bismut, fier, argint, cupru, aur) din zona localitatii Baita, sat care are o traditie miniera de citeva secole si care actualmente e componenta a Nucetului.

Satul de vacanta Vartop ofera posibilitatea practicarii sporturilor de iarna in sezonul rece si drumetii pe trasele turistice din zona, pesteri, Groapa Ruginoasa, Pietrele Negre, etc. In perioada 2000-2010 s-a inregistrat o crestere continua a capacitatii de cazare existente ca urmare a sporirii numarului pensiunilor turistice rurale.

Cazare si obiective turistice localitati