Obiective turistice Stefanesti, Botosani

Cele mai importante obiective turistice Stefanesti

Apa sulfuroasa care arde de la Stanca Barajul Stanca-Costesti Biserica Cuvioasa Paraschiva Lacul de acumulare Stanca-Costesti Situl arheologic Stanca Situl arheologic Stefanesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Botosani

Botosani Lacul Mihai Eminescu - Ipotesti Manastirea Zosin Casa Memoriala Mihai Eminescu Ipotesti Muzeul Memoriala George Enescu Dorohoi Manastirea Vorona Lacul si Barajul Stanca-Costesti Manastirea Popauti Manastirea Gorovei Manastirea Cosula Biserica Sf. Nicolae Dorohoi - ctitorita in 1495, de catre Sfefan cel Mare

Obiective turistice din zona Stefanesti (15-25 Km)

Apa sulfuroasa care arde de la Hlipiceni (42 Km) si Blandesti (35 Km) Conacul de la Damileni Padurea Ciornohal

Despre Stefanesti

Orasul Stefanesti, judetul Botosani, este situat in extremitatea nord-estica a tarii si se invecineaza la nord cu comuna Ripiceni, la est cu Republica Moldova, la sud cu comuna Romanesti, iar la vest cu comuna Durnesti, in partea de sud-est a Depresiunii Jijia-Baseu, subdiviziune a Campiei de Nord a Moldovei.

Situat intr-un areal locuit inca din neolitic, orasul Stefanesti cunoaste o istorie intinsa de-a lungul a 6 veacuri, care il impune ca un centru de traditie al comertului si al vietii economice de pe valea Prutului. O prima atestare documentara a unei localitati in acest areal este pusa in relatie cu sederea indelungata a domnitorului Stefan al II-lea, in 1435, in satul Gura Baseului, de la care voievod se pare ca ar proveni si actuala denumire de "Stefanesti".

Cu o economie agrara, prosperitatea Stefanestiului era determinata de perioadele de pace si de intensificare a schimburilor comerciale, asa incat in a doua jumatate a secolului al XVI-lea orasul devine un punct important pe hartile europene. Momentul corespunde cu schimbarea capitalei la Iasi si cu extinderea rutei comerciale catre Galati, ceea ce impune oraselul ca popas obligatoriu de posta pe ruta Drumul Furilor. Sfarsitul secolului al XVII-lea aduce o diminuare a importantei si o incetinire a evolutiei targului Stefanesti in principal datorita disparitiei Ocolului Domnesc.

La jumatatea secolului al XX-lea comunitatea evreiasca era implicata in vaste relatii comerciale internationale. Stefanesti este inzestrat cu "cel mai vechi monument religios din Moldova adaptat unor functii cu caracter defensiv" - Biserica Cuvioasa Parascheva, inceputa probabil in timpul celei de a doua domnii a lui Stefan al IX-lea Tomsa (1621-1623).

Cazare si obiective turistice localitati