Obiective turistice Caineni Bai, Braila

Cele mai importante obiective turistice Caineni Bai

Baza de tratament balnear Caineni-Bai Lacul Sarat Caineni-Bai Rezervatia naturala Lacul Jirlau Statiunea Caineni-Bai Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Braila

Braila Lacul Sarat Insula Mica a Brailei Balta Mica a Brailei Statiunea Lacu Sarat Movila Miresii - Statiune turistica Faleza Dunarii din Braila Muzeul Brailei Carol I Lacul Secu Manastirea Maxineni Teatrul Maria Filotti

Obiective turistice din zona Caineni Bai (15-25 Km)

Lacul Jirlau Rezervatia naturala Lacul Jirlau

Despre Caineni Bai

Caineni-Bai este o localitate in judetul Braila, Romania, componenta a comunei Visan. Comuna Visani s-a format in jurul anului 1720-1730 cu un numar aproximativ de 8-10 asezari pe care le-a adus aici batranul cioban Visan, de unde si comuna a primit numele Visani.

Localitatea Caineni Bai este situata la 10 km de orasul Faurei si la 41 km de Ramnicu Sarat, la altitudinea de 30 m peste nivelul marii si este in prezent statiune balneoclimaterica cu caracter sezonier. Factori naturali: climat de campie excitant-solicitant, lac cu apa minerala clorurata, sodica-magneziana, calcica, namol sapropelic.

Statiunea Caineni Bai este recunoscuta pentru namolul mineral organic, bine hidratat, al lacului de aici, apa de inbibitie fiind de tipologie clorurata sodica sulfurata, magneziana, hipertona. Indicatorii de peloidogeneza pun in evidenta un namol bine evoluat genetic, iar substantele organice sunt reprezentate preponderent de clasele bitumine si probitumine (extract benzen-alcool) si substante humice.

Cazare si obiective turistice localitati