Obiective turistice Stancuta, Braila

Cele mai importante obiective turistice Stancuta

Fluviul Dunarea Insula Cracanel Insula Orbu Bratul Cremenea Bratul Orbu Bratul Valciu Pescuit sportiv si agrement Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Braila

Braila Lacul Sarat Insula Mica a Brailei Balta Mica a Brailei Statiunea Lacu Sarat Movila Miresii - Statiune turistica Faleza Dunarii din Braila Muzeul Brailei Carol I Lacul Secu Manastirea Maxineni Teatrul Maria Filotti

Obiective turistice din zona Stancuta (15-25 Km)

Insula Calia Insula Fundu Mare

Despre Stancuta

Comuna Stancuta este situata in partea de sud-est a judetului Braila, in lunca Dunarii, la o distanta de 45 km de municipiul Braila. Localitatea are in componenta patru sate: Stancuta, Cuza-Voda, Stanca si Polizesti, si se invecineaza la est cu localitatea Marasu, la nord cu comuna Tufesti, la nord-vest cu comuna Viziru, la vest cu orasul Insuratei, la sud-vest cu comuna Bertestii de Jos iar la sud este marginita de judetul Ialomita.

Atestata ca unitate teritorial-administrativa inca din 1820, beneficiind si de un cadru pitoresc, caracteristic zonelor din lunca Dunarii, localitatea Stancuta a cunoscut o dezvoltare sustinuta. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna Stancuta facea parte din plasa Balta a judetului Braila, iar in 1925, comuna era inclusa in plasa Viziru a aceluiasi judet, avand un numar de 2.656 de locuitori.

In 1950, comuna Stancuta a trecut la raionul Insuratei din regiunea Galati si apoi (dupa 1960) la raionul Braila din aceeasi regiune. In 1968, in forma actuala, dupa separarea comunei Marasu, comuna Stancuta a fost transferata judetului Braila.

Cazare si obiective turistice localitati