Obiective turistice Bunesti, Brasov

Cele mai importante obiective turistice Bunesti

Biserica Fortificata Viscri - Patrimoniu UNESCO Bisericile fortificate din Transilvania Icon Link Cetatea Viscri Manastirea Bunesti (Sf. Gheorghe) Muzeul etnografic Bunesti Muzeul etnografic Viscri Situl arheologic cu sabii de bronz Zona turistica Bunesti Zona turistica Crit Zona turistica Mesendorf Zona turistica Viscri

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Brasov

Obiective turistice din zona Bunesti (15-25 Km)

Baile Homorod Biserica Fortificata Beia Biserica Fortificata Cata Biserica Fortificata Drauseni Biserica Fortificata Homorod (sec XIII) Biserica Fortificata Jibert Biserica Fortificata Mercheasa Cabana Trei Stejari Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea Rupea (ruine) Muzeul etnografic Gheorghe Cernea Muzeul taranesc al invatatorului Borcoman Stejarii seculari din satul Mercheasa Vulcanii noroiosi Homorod

Despre Bunesti

Comuna Bunesti este asezata in sud-estul Transilvaniei, in podisul Tarnavelor, la o altitudine de 496 metri, la poalele culmilor de cumpana intre doua bazine hidrografice: bazinul Oltului in partea de sud-vest, respectiv bazinul Tarnavei Mari in partea de sud-est. Este cea mai nordica comuna a judetului Brasov, la granita cu judetul Mures, fiind strabatuta de drumul european E 60, care uneste cele doua centre de judet Brasov si Targu Mures.

Comuna Bunesti este alcatuita astazi din satele Bunesti (Bodendorf) - ca centru de comuna, Crit (Kreutz), Mesendorf (Meschendorf), Roades (Radeln) si Viscri (Weiskirch).

Din punct de vedere istoric asezarea este mentionata din cele mai vechi timpuri, existand cetati dacice si in zona Bunestiului: Cetatea Hurinului cunoscuta si ca Dealul Cetatii si Cetatea din Roades, unde in anul 1858 s-a descoperit o urna funerara, vetre de foc si altar de jertfa.

Prima asezare a satului Bunesti a fost la poalele Dealului Cetatii, intre Bunesti si Viscri, dovedita de descoperirile arheologice din perioada neolitica de la Sesul Cremenii apartinand Culturii Pietresti. Satul Bunesti este atestat documentar din anul 1356 sub denumirea de Bundorf.

Cazare si obiective turistice localitati