Obiective turistice Vistisoara, Brasov

Cele mai importante obiective turistice Vistisoara

Biserica Sf. Mihail si Gavril Zona turistica Lisa Zona turistica Sambata Zona turistica Vistea Mare Zona turistica Vistisoara

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Brasov

Obiective turistice din zona Vistisoara (15-25 Km)

Barajul Dridif Biserica Fortificata Barcut Biserica Fortificata Cincsor Cabana Podragu Cabana Turnuri Cabana Urlea Cabana Valea Sambetei Castelele si cetatile medievale din Transilvania Icon Link Castelul Brancoveanu Castelul Brukenthal – Sambata de Jos Castrul roman Cincsor (ruine) Castrul roman Feldioara Cetatea Fagaras Icon Link Cetatea Negru-Voda (ruine) Cheile Bandii Chilia parintelui Arsenie Boca Herghelia Sambata de Jos Lacul Casa Pescarului Lacul Lunca Oltului Lacul Mioarelor (Taul Mioarelor) Lacul Urlea Manastirea Berivoi Manastirea Brancoveanu Manastirea Dejani Manastirea Faget Manastirea Franciscana Fagaras Muntii Fagaras Icon Link Partie de schi Dragus Piatra Caprei Piramidele de pamant din satul Sona Rezervatia naturala Turbaria Mandra Rezervatia Poiana cu Narcise din Dumbrava Vadului Trasee turistice Muntii Fagaras Valea Berivoiului Valea Dejanului Valea Pojorti Valea Radului Varful Moldoveanu Icon Link Zona turistica Breaza

Despre Vistisoara

Localitatea Vistisoara este situata in centrul tarii, la marginea de vest a judetului Brasov pe DN 1, la poalele muntilor Fagaras si in partea sudica a depresiunii cu acelasi nume. Vistisoara se afla administrativ pe teritoriul comunei Vistea.

Comuna Vistea se invecineaza la nord cu comuna Bruiu, judetul Sibiu, la sud cu creasta muntilor Fagaras, respectiv cu varfurile Moldoveanu si Vistea Mare, care se afla la granita cu judetul Arges, la est cu comuna Dragus si in partea vestica cu orasul Victoria si comuna Ucea.

Prima atestare documentara scrisa a satelor Vistea dateaza de la inceputul anului 1400. Este vorba despre o diploma data de domnitorul Mircea cel Batran.“Prin aceasta diploma Mircea de Batran a daruit boierului Costea in cursul domniei sale Vistea de Jos, Vistea de Sus si jumatate din Arpasul de Jos “. Acest document nu mai exista, insa cel mai vechi document care s-a pastrat si in care apare scris numele Vistea dateaza din 11 august 1511 si este semnat de castelanul si capitanul Cetatii Fagarasului Paul de Thomor, prin care se reconfirma drepturile de stapanire asupra mosiilor din Vistea.

In ceea ce priveste Vistisoara, aceasta a fost la inceput un catun al satului Vistea de Sus unde se adaposteau peste noapte in lunile in care munceau la padure, localnicii din sat. Cu timpul, o parte din ei s-au retas definitiv in Vistisoara unde au format o noua asezare. In ceea ce priveste istoria satelor Oltet si Rucar, asezate de o parte si de alta a Oltului, istoria spune ca aceste asezari au fost pur romanesti. O parte din populatia satului Rucar a emigrat in Arges unde a format o noua asezare- Rucar (judetul Arges). Ca dovada stau numele specificice satului din Tara Fagarasului care se regasesc mai tarziu in arhivele noii localitati.

Cazare si obiective turistice localitati