Obiective turistice Balta Alba, Buzau

Cele mai importante obiective turistice Balta Alba

Biserica Balta Alba Lacul Balta Alba Raul Buzau Statiunea Balta Alba

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Buzau

Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici Lacul Vulturilor Focul Viu Buzau Barajul si Lacul Siriu Manastirea Ciolanu Cascada Pruncea Cascada La Sipot Muzeul Chihlimbarului Sarata-Monteoru - Statiune turistica Herghelia Cislau Platoul carstic Meledic

Obiective turistice din zona Balta Alba (15-25 Km)

Manastirea Ramnicu Sarat Muzeul Municipal Ramnicu Sarat

Despre Balta Alba

Comuna Balta Alba este situata in estul judetului Buzau, la limita cu judetul Braila, la o distanta de 22 km de Ramnicu Sarat, in Campia Romana. ​Se invecineaza la nord cu comuna Valcelele, la vest cu comuna Boldu, la est cu comuna Gradistea, la sud cu comuna Ghergheasa.

Populata inca de la inceputul erei crestine, localitatea este atestata abia in secolul al XVIII-lea, cand boierul Dumitru Seceleanu a infiintat o livada de 100 ha, un atelier de covoare, un uscator de fructe si produs marmelada, o distilerie de rachiu, dar a pus si bazele statiunii Balta Alba.

Balta Alba a fost cea mai renumita statiune balneoclimaterica din Romania, datorita namolului sapropelic care are calitati deosebite si este folosit atat in industria farmaceutica cat si in industria cosmetica. Analizele efectuate de Carol Davila au atestat calitatile terapeutice ale namolului de aici.

Numele de Balta Alba i-a fost dat dupa numele lacului din apropiere, aflat la o distanta de 800-900 m spre est. Lacul poarta aceasta denumire datorita sarurilor care se depun pe marginea lui in timp de seceta, provocand astfel iluzii vizuale (de la distanta pare alb).

Cazare si obiective turistice localitati