Obiective turistice Posta Calnau, Buzau

Cele mai importante obiective turistice Posta Calnau

Activitati de mestesugarit, olarit, broderie, sticlarie Hanul turistic Neptun

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Buzau

Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici Lacul Vulturilor Focul Viu Buzau Barajul si Lacul Siriu Manastirea Ciolanu Cascada Pruncea Cascada La Sipot Muzeul Chihlimbarului Sarata-Monteoru - Statiune turistica Herghelia Cislau Platoul carstic Meledic

Obiective turistice din zona Posta Calnau (15-25 Km)

Castelul Marghiloman Conacul Carlova (sec. XVIII) Dealul cu Lilieci Manastirea Ramnicu Sarat Muzeul Judetean Buzau Muzeul Municipal Ramnicu Sarat Padurea Spataru Padurea cu tei de la Varful Mare Rezervatia naturala Dealul cu Lilieci Situl arheologic Carlomanesti Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici Icon Link

Despre Posta Calnau

Comuna Posta Calnau se afla in judetul Buzau, pe valea Calnaului. Este formata din satele Aliceni, Suditi, Coconari, Posta Calnau, Potarnichesti si Zilisteanca. Posta Calnau se intinde la nord de municipiul Buzau, la confluenta dintre Subcarpatii de Curbura si Campia Romana. Comuna se invecineaza spre est, nord-est, sud-est si sud cu comunele de campie Ziduri, Cochirleanca, Vadu Pasii si Maracineni, inspre vest cu comunele de deal Blajani, Sapoca si Cernatesti, iar spre nord cu o alta comuna de tranzitie, Zarnesti.

Descoperiri arheologice din actuala comuna Posta Calnau arata ca zona a fost locuita in preajma mileniului al IV-lea i.Hr.-in zona localitatii Suditi gasindu-se urme ale culturii Boian. Unele sate ale actualei comune apar pe harti din secolele al XVI-lea si al XVII-lea, asa cum arata atlasul geografic si istoric al judetului Buzau al lui Basil Iorgulescu.

Satul Posta Calnau a aparut mai tarziu, dupa aparitia releului postal in care se schimbau caii intre Buzau si Ramnicu Sarat. Statia de posta Calnau avea, conform unui document din 1811, 140 de cai, iar alte documente ulterioare arata numere mai mici. Tot in acea perioada de inceput s-a format si nucleul satului principal al comunei de astazi; acest sat s-a numit initial Postea sau Haimanalele.

Cazare si obiective turistice localitati