Obiective turistice Luncavita, Caras-Severin

Cele mai importante obiective turistice Luncavita

Cheile Carasului Icon Link Lacul Trei Ape Muntii Semenic Parcul National Semenic - Cheile Carasului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Caras-Severin

Cascada Bigar Baile Herculane - Statiune turistica Cazanele Dunarii Cheile Nerei Poiana Marului - Statiune turistica Lacul Ochiul Beiului Cascada Beusnita Resita Creasta Cocosului Manastirea Nera Lacul Dracului Cheile Carasului Cascada Vanturatoarea Manastirea Calugara Valiug-Crivaia - Statiune turistica Muntele Mic - Statiune turistica Semenic - Statiune turistica Parcul National Cheile Nerei - Beusnita Parcul National Semenic - Cheile Carasului Parcul Natural Portile de Fier Parcul National Domogled-Valea Cernei

Obiective turistice din zona Luncavita (15-25 Km)

Barajul si Lacul Cincis Cabana Ferecata Cascada Sopot Castrul roman Ad Pannonios Muntii Tarcu Rezervatia de zimbri la Plopu Schitul Piatra Scrisa Armenis Turism cinegetic - vanatoare Valea Plopului - Raul Lung

Despre Luncavita

Satul Luncavita este situat in partea de sud-vest a Romaniei, in judetul Caras-Severin. Luncavita este asezata in bazinul de pe versantul sud-vestic a cumpenei apelor numita Poarta Orientala, la o distanta de 4 Km de gara Poarta, pe marginea paraului Luncavita, care isi are obarsia in apropierea muntilor Semenic (Dealul lui Loga, Trastura).

In partea de est Luncavita se invecineaza cu comuna Domasnea, in partea de sud cu comuna Mahadica (numita popular Megica), in partea de vest cu satul Verendin, iar in partea de nord cu comuna Teregova. Asezata pe valea paraului omonim, Luncavita are o deschidere deosebit de fascinanta spre Muntii Cernei (sud-est) si Muntii Tarcului (nord-est). Spre nord-vest se deschide treptat relieful submuntos al Muntelui Semenic.

Luncavita dateaza in Arhivele de stare civila ca si resedinta de comuna din anul 1930. O conscriere din 1670 - 1700 descrie Luncavita ca apartinand cercului de Caransebes. Dupa infiintarea Batalionului Roman de Graniceri, la 1774, satele Luncavita si Verendin au fost inglobate in Teritoriul graniceresc Craina. Pe timpul infiintarii Regimentului romano -banatic, Luncavita a apartinut Companiei graniceresti Teregova. De la infiintarea regiunilor raionale, in 1945, Luncavita apartine Raionului Orsova. Din 1967, dupa reorganizarea administrativa a tarii pe judete, Luncavita devine comuna in cadrul judetului Caras-Severin.

Cazare si obiective turistice localitati