Obiective turistice Socol, Caras-Severin

Cele mai importante obiective turistice Socol

Fluviul Dunarea Manastirea Bazias Manastirea Cusici Manastirea Zlatita Muntii Locvei Pescuit sportiv si agrement Trasee si drumetii montane Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Caras-Severin

Cascada Bigar Baile Herculane - Statiune turistica Cazanele Dunarii Cheile Nerei Poiana Marului - Statiune turistica Lacul Ochiul Beiului Cascada Beusnita Resita Creasta Cocosului Manastirea Nera Lacul Dracului Cheile Carasului Cascada Vanturatoarea Manastirea Calugara Valiug-Crivaia - Statiune turistica Muntele Mic - Statiune turistica Semenic - Statiune turistica Parcul National Cheile Nerei - Beusnita Parcul National Semenic - Cheile Carasului Parcul Natural Portile de Fier Parcul National Domogled-Valea Cernei

Obiective turistice din zona Socol (15-25 Km)

Parcul Natural Portile de Fier Raul Nera Rezervatia naturala Balta Nera Turism cinegetic - vanatoare

Despre Socol

Comuna Socol se afla in partea de sud-vest a tarii si sud-est a judetului Caras-Severin, la poalele Carpatilor Apuseni si se intinde pana in bazinul Dunarii si Nerei, care delimiteaza natural frontiera de stat cu Republica Serbia. Socol are in componenta sa urmatoarele sate: Bazias, Campia, Parneaura, Socol, Zlatita.

In conscriptia din 1717 apare localitatea „Sakalovaz” cu 26 de case, in districtul Palanca si este pentru prima data cand apare mentionata pe vatra pe care se gaseste astazi satul. Traditia locala spune ca pe acest loc existau niste balti pe care traiau pasari asemanatoare lebedelor numite popular "socoli". Asadar, la cucerirea Banatului de catre austrieci, localitatea exista.

In 1764 comuna Socol a fost inregimentata in regimentul iliric, cu misiune de aparare a granitei. La 1774 se reorganizeaza si devine regimentul valaho-iliric, la Socol fiind si sediul companiei locale.

Cazare si obiective turistice localitati