Obiective turistice Scrind, Cluj

Cele mai importante obiective turistice Scrind

Biserica fortificata Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil Cascada Valul Miresei sau Cascada Rachitele Icon Link Cheile Vaii Stanciului Muntii Vladeasa Pestera Mare (Valea Firei) Pestera Piatra Ponorului Pestera Varfurasu Piatra Arsa Pietrele Albe Trasee si drumetii montane Valea Stanciului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Cluj

Salina Turda Cluj-Napoca Cheile Turzii Manastirea Nicula Valea Draganului Belis - Statiune turistica Baisoara - Statiune turistica Lacul Tarnita Cascada Valul Miresei sau Cascada Rachitele Parcul Natural Apuseni Barajul si Lacul Dragan Cascada Ciucas Gradina Botanica Cluj-Napoca Bastionul Croitorilor - Cluj-Napoca Biserica romano-catolica Sf. Mihail

Obiective turistice din zona Scrind (15-25 Km)

Cabana Ardeleana Conacul Barcsay Huedin Muntii Gilaului Partia de schi Calatele-Padure Partia de schi Rogojel Pestera cu banci Piatra Banisorului Satul de vacanta Calatele-Padure

Despre Scrind

Dupa cum ii spune si numele, acest sat este alcatuit din doua nuclee Scrind-sat dezvoltat de-a lungul Vaii Hentului si al Vaii Cetatii si Frasinet - catun risipit aparut prin roire spre pantele si pasunile subalpine. Pana in anul 1989 in localitate Scrind se distingea o zona centrala bine inchegata pe seama dotarilor de interes public legate de exploatarile hidroenergetice.

Despre Frasinet se poate spune ca este un catun tipic Apusenilor cu gospodarii risipite si in curs de depopulare, ramanand in catun doar batranii. Lipsa dotarilor din Frasinet duc la o pendulare continua a populatiei intre catun si centru. Principalii poli de atractie au ramas ca si in trecut biserica si scoala din centru.

Comuna Margau din judetul Cluj, situata intr-o zona montana dominata de muntii Vladeasa, are in componenta 6 sate: Margau, Buteni, Ciuleni, Bociu, Scrind-Frasinet, Rachitele si doua catune Doda-Pilii si Ic Ponor care apartin de Rachitele.

Teritoriul administrativ al comunei este situat in partea vestica a judetului intrand in contact cu judetul Bihor. Conform actelor de delimitare existente, comuna Margau se invecineaza cu patru comune din judetul Cluj - Belis, Sacuieu, Sancraiu, Calatele si una din judetul Bihor - Budureasa.

Accesul in comuna se realizeaza dinspre Cluj pe DN1(E60). Legatura cu drumul national se realizeaza pe DJ108C care strabate intreaga comuna: Buteni, Margau, Scrind-Frasinet, Rachitele, Doda-Pilii, celelalte sate Bociu si Ciuleni racordandu-se la acesta prin DC.123.

Cazare si obiective turistice localitati