Obiective turistice Bucsani, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Bucsani

Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena (1828) Zimbraria Neagra

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Bucsani (15-25 Km)

Baia Domneasca - Targoviste Biserica Domneasca Mare - Targoviste Casa memoriala I.L. Caragiale Catedrala Sf. Gheorghe Targoviste Conacul Vladenilor Curtea Domneasca Targoviste - Ansamblul monumental Manastirea Gorgota Manastirea Nucet (1501) Manastirea Stelea Mori de apa pe Cricovul Dulce Muzeul de Arta Targoviste Muzeul de Istorie Targoviste Muzeul National al Politiei Romane Muzeul Orasenesc Moreni Muzeul Scriitorilor Targovisteni Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi Statiunea Piscicola Nucet Subcarpatii Ialomitei Teatrul Tony Bulandra Targoviste Turnul Chindiei Icon Link

Despre Bucsani

Comuna Bucsani, cu o populatie de 6.885 de locuitori, este o unitate administrativ-teritoriala, situata in partea de est a judetului Dambovita la o distanta de 20 Km fata de municipiul Targoviste.

Comuna Bucsani este invecinata la nord cu comuna Gura Ocnitei, la sud cu comuna Baleni, la est cu comuna I.L. Caragiale, la vest cu comuna Comisani si comuna Nucet. In componenta comunei intra patru sate Bucsani, Habeni, Racovita si Ratoaia, satul de resedinta fiind Bucsani.

Din unele documente precum si alte izvoare ale existentei comunitatii, se pare ca satul Bucsani dateaza din perioada anilor 900-1000 e.n. cand localnicii se ocupau pe langa agricultura si cu "ingramadirea" si arderea lemnului formand astfel un fel de "Bocs" din care rezulta mangalul care a determinat astfel denumirea satului Bucsani.

Legenda locala conform careia numele satului vine de la ciobanii transilvaneni Ilies si Vasile Bucsa, asezati pe mosia principesei Cleopatra Trubetkoi pe la 1825 este contestata, iar vechimea satului vine si ea sa infirme aceasta ipoteza. Existenta padurilor din arealul comunei Bucsani precum si ocupatiile/mestesugurile legate de lemn constituie unul dintre argumentele care sa sustina etimologia acestor denumiri.

Cazare si obiective turistice localitati