Obiective turistice Dragomiresti, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Dragomiresti

Biserica Dragomiresti Biserica Parvulesti Muzeul Satului Dragomiresti Schitul Radu Voda sau Schitul lui Caplea

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Dragomiresti (15-25 Km)

Baia Domneasca - Targoviste Biserica Domneasca Mare - Targoviste Catedrala Sf. Gheorghe Targoviste Conacul Vladenilor Curtea Domneasca Targoviste - Ansamblul monumental Manastirea Dealu Manastirea Gorgota Manastirea Stelea Manastirea Viforata Muzeul de Arta Targoviste Muzeul de Istorie Targoviste Muzeul National al Politiei Romane Muzeul Scriitorilor Targovisteni Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi Subcarpatii Ialomitei Teatrul Tony Bulandra Targoviste Turnul Chindiei Icon Link

Despre Dragomiresti

Comuna Dragomiresti se afla situata in partea de sud vest a municipiului Targoviste la o distanta de 10 km de acesta pe drumul ce leaga doua vechi capitale ale Tarii Romanesti si anume Targoviste si Campulung, la o altitudine de 300 de metri .

Comuna este strabatuta de la vest la est de raul Dambovita, iar satele componente se gasesc de o parte si de alta ale acestui rau. Cele sase sate ce apartin comunei sunt asezate de-a lungul raului Dambovita in mod simetric. Pe partea dreapta cum curge raul avem satele Decindeni, Rancaciov, Ungureni, iar pe stanga satele Dragomiresti, Giangoesti si Mogosesti.

Este una dintre cele mai vechi comune de pe Valea Dambovitei, avand de-a lungul timpului si rol administrativ, fiind resedinta Plaiului Dambovita, apoi a plaiurilor Dealu – Dambovita.

Atestata documentar, in anul 1453,comuna Dragomiresti are un bogat trecut istoric, sustinut cu dovezi palpabile, constand in hrisoave si documente istorice, precum si pisaniile existente in bisericile de pe raza comunei. Atestarea documentara a acestui sat coincide cu anul caderii Constantinopolului si apare mai devreme cu sase ani decat prima atestare documentara a orasului Bucuresti care ne este cunoscuta print-un hrisov domnesc emis de Vlad Tepes la 20 septembrie 1459.

Cazare si obiective turistice localitati