Obiective turistice Gaesti, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Gaesti

Biserica Intrarea Maicii Domnului Biserica Sf. Ilie Biserica Sf. Nicolae Biserica Sf. Treime Conacul Olanescu (ruine) Parcul Centrul Gaesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Gaesti (15-25 Km)

Manastirea Nucet (1501) Statiunea Piscicola Nucet Valea Suta

Despre Gaesti

Orasul Gaesti este situat, din punct de vedere geografic, in extremitatea de sud-vest a judetului Dambovita, la contactul dintre Campia Romana cu Piemontul Candesti, intre vaile raurilor Arges si Potopu. Cu o altitudinea de 190 m, localitatea Gaesti ocupa o suprafata de 22,4 km². Are incluse in teritoriul sau administrativ comunele suburbane Gura Foii - 22,4 km² si Petresti - 69,7 km².

Din punct de vedere administrativ, in structura actuala, orasul se invecineaza cu urmatoarele comune: la nord-est cu comunele Cobia, Dragodana, Mogosani; la sud cu comuna Petresti; la vest si nord-vest cu comunele Crangurile si Gura Foii. Legatura cu resedinta de judet - Municipiul Targoviste - se realizeaza prin intermediul drumului national DN 72, cu Municipiul Bucuresti si orasul Pitesti prin drumul national DN 7 si prin autostrada Bucuresti-Pitesti. Cu centrele urbane Bucuresti si Pitesti orasul poate comunica prin calea ferata. Orasul Gaesti este situat la 27 km fata de resedinta judetului-municipiul Targoviste, la circa 38 km fata de Municipiul Pitesti si la circa 69 km fata de capitala tarii.

Prima mentiune documentara despre orasul Gaesti dateaza din 19 iulie 1498 de pe timpul lui Radu cel Mare, fiul lui Vlad Calugarul, care "intareste ocina Gaestilor Manastirii Rancaciovului".

Cazare si obiective turistice localitati