Obiective turistice Potlogi, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Potlogi

Biserica Adormirea Maicii Domnului Bustul pictorului Nicolae Grigorescu Casa memoriala Nicolae Grigorescu Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Potlogi (15-25 Km)

Manastirea Baldana (1831) Valea Suta

Despre Potlogi

Comuna Potlogi este asezata in sud-vestul judetului Dambovita, in Campia Titului. Traversata de raul Sabar si de paraul Suta, localitatea este delimitata la vest de raul Arges. La sud, se invecineaza cu judetul Giurgiu, la est, cu comunele Poiana si Lunguletu, la nord, cu comuna Odobesti iar la vest, cu comuna Corbii Mari.

Este situata la intersectia DJ 711 A (Bilciuresti – DN 71-DN 7- A 1/E – Corbii Mari DN 61) cu DJ 401 A ( Bolintin Vale – A 1/E – DN 7 Gaesti). Comuna Potlogi este legata, prin autostrada A1 si prin reteaua de drumuri judetene si nationale, de cele trei mari orase situate in apropiere, Bucuresti, Targoviste si Pitesti.

Comuna Potlogi este compusa din cinci sate: Potlogi, Pitaru, Vlasceni, Romanesti si Podu Cristinii. Resedinta a comunei cu acelasi nume, satul Potlogi a fost atestat documentar la data de 6 februarie 1580. A cunoscut o inflorire in secolele XVII – XVIII, gratie pozitiei privilegiate pe care o avea pe drumul ce leaga fosta capitala a Tarii Romanesti, Targoviste, de actuala capitala, Bucuresti. Un alt atu l-a reprezentat faptul ca era situat intr-o zona fertila, partial impadurita, scaldata de apele Argesului si ale Sabarului, ce a permis dezvoltarea agriculturii, zootehniei, comertului si mestesugurilor.

Denumirea comunei "POTLOGI" vine de la cuvantul "potlog", ce desemneaza o bucata de piele pe care potlogarul (cizmarul carpaci) o folosea la peticirea incaltamintei.

Cazare si obiective turistice localitati