Obiective turistice Racari, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Racari

Biserica Sf. Nicolae (1772) Parcul Ion Ghica Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Racari (15-25 Km)

Lacul Colentina Lacul Crevedia Manastirea Baldana (1831) Palatul Brancovenesc de la Potlogi Valea Suta

Despre Racari

Orasul Racari se afla situat in partea de sud-est a judetului Dambovita. Orasul este asezat in Campia Titu la o altitudine de 140 m fata de nivelul marii, fiind brazdat de cursurile raurilor Colentina si Ilfov. Se invecineaza la Nord cu Bilciuresti si Cojasca; la sud cu Tartasesti, Ciocanesti, Slobozia Moara, Lunguletu; la est cu Butimanu; la vest cu Contesti si Cornatelu.

Racari este un oras cunoscut pana in 1911 sub numele de Podul Barbierului. A fost declarat oras prin Legea nr. 543 din 25 noiembrie 2004.

Ca unitate administrativ-teritoriala, orasul Racari a fost atestat prin anul 1725, printr-o cruce ridicata de starostele barbierilor din Bucuresti, fiind cunoscuta sub primul nume de comuna Podul Barbierului, datorita podului peste paraul Ilfovat, ridicat de acelasi barbier pe drumul ce lega Bucurestiul de Campulung. Crucea a fost ulterior mutata in curtea mosierului Gh. Meitanii la inceputul secolului al XX-lea. Pe cruce se arata ca a fost ridicata de Stefan Vataful de barbieri si de alti mesteri de refetul sau. De atunci, punctul a inceput sa se numeasca Podul Barbierului si drumul intre Targoviste si Bucuresti a inceput sa fie scurtat pe aici.

Cazare si obiective turistice localitati