Obiective turistice Tartasesti, Dambovita

Cele mai importante obiective turistice Tartasesti

Campia Titu Manastirea Baldana (1831) Pescuit sportiv si agrement Raul Ilfovetul

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dambovita

Parcul Natural Bucegi Pestera Ialomitei Lacul Bolboci Zona turistica Padina-Pestera Turnul Chindiei Cheile Zanoagei Manastirea Dealu Curtea Domneasca Targoviste Cheile Tatarului Manastirea Pestera Cascada Ialomitei Zimbraria Neagra Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Obiective turistice din zona Tartasesti (15-25 Km)

Baza turistica si de agrement Buftea Complexul turistic si de echitatie Academia Ecvestra - Mogosoaia Lacul Colentina Lacul Crevedia Padurea Mogosoaia Palatul Barbu Stirbei - Buftea Palatul Brancovenesc de la Potlogi Palatul Brancovenesc Mogosoaia Valea Suta

Despre Tartasesti

Comuna Tartasesti este situata in extremitatea de sud - est a judetului Dambovita la aproximativ 30 km fata de Bucuresti. A facut parte din judetul Ilfov pana in anul 1981, cand a trecut la judetul Dambovita in urma reorganizarii administrative.

Teritoriul administrativ al comunei Tartasesti are trei sate componente: Tartasesti (resedinta de comuna), Baldana si Gulia. Vecinii comunei Tartasesti sunt la nord comuna Racari, la vest comuna Slobozia Moara si comuna Brezoaele, la sud judetul Giurgiu, la sud-est judetul Ilfov, la est comuna Ciocanesti.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Snagov a judetului Ilfov, si avea in compunere satele Bujoreanca, Calugaru, Hanu de Pamant si Pajerea. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei mai functiona si comuna Baldana (denumita inainte de 1815 Mosneanu), in plasa Bolintinu a judetului Dambovita, ea fiind formata din satele Baldana si Fundata. In 1925, Anuarul Socec consemneaza comuna Tartasesti in plasa Buftea-Bucoveni a judetului Ilfov, avand aceleasi sate in compunere, plus satul Gulia, iar comuna Baldana cu satele Baldana, Fundata si Priseaca, era arondata plasii Ghergani a judetului Dambovita.

In 1950, cele doua comune au fost arondate raionului Racari din regiunea Bucuresti. In 1968, la revenirea la organizarea administrativa pe judete, cele doua comune au fost transferate judetului Ilfov, reinfiintat, si au fost comasate. Astfel, comuna a luat forma sa actuala, satele Tepes-Voda si Fundata fiind desfiintate si integrate in satul Baldana, iar satul Tartasesti cuprinzand si satul Hanu de Pamant. In 1981, in urma unei reorganizari administrative regionale, comuna Tartasesti a fost transferata la judetul Dambovita.

Cazare si obiective turistice localitati