Obiective turistice Bechet, Dolj

Cele mai importante obiective turistice Bechet

Castrul roman Bechet Festivalul international de folclor Dumalin cu Dunarea Lunca Dunarii Manastirea Sadova Muzeul orasului Bechet Padurea Bechet Portul Bechet Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dolj

Parcul Nicolae Romanescu Gradina Botanica Craiova Gradina Zoologica Craiova Palatul Jean Mihail Muzeul de Arta Craiova Palatul Vorvoreanu Catedrala Mitropolitana Craiova Manastirea Cosuna Manastirea Jitianu Rezervatia de bujori salbatici Plenita

Obiective turistice din zona Bechet (15-25 Km)

Campia Romanati Dealul Armasu Muzeul de Istorie al comunei Sadova Strand Parc Lake-Plaza - Rojiste Terasele Dunarii

Despre Bechet

Bechet, port la Dunare, este un oras din judetul Dolj, aflat chiar in partea de sud a judetului, fiind al doilea port dunarean din Dolj, dupa Calafat. Distanta fata de Craiova, resedinta de judet, este de aproximativ 70 de kilometri.

Fiind amplasat in Lunca Dunarii, orasul Bechet le ofera turistilor posibilitatea de a admira frumusetea peisajelor formate de Dunare in propria sa lunca, specificul acestei fasii de campie joasa constand intr-un relief propice pentru diferite activitati de agrement. Astfel, in Lunca Dunarii, pe raza orasului Bechet, se pot practica sporturi precum fotbalul sau voleiul, se pot organiza picnicuri si chiar gratare, in timp ce pe timp de vara zona este cautata si pentru plaja.

Intre punctele naturale de atractie ale orasului Bechet se numara Padurea Bechet, aflata in partea de vest a localitatii, Garla Aradau, Padurea Statului si Perdeaua de Salcami din partea nordica extrema a teritoriului administrativ al orasului. Acestora li se alatura o serie de obiective turistice, intre care cele mai vizitate sunt Gradina Publica, Castrul Roman Bechet, Manastirea Sadova si, nu in ultimul rand, peisajul format de Dunare in propria sa lunca.

Cazare si obiective turistice localitati