Obiective turistice Filiasi, Dolj

Cele mai importante obiective turistice Filiasi

Capela Filisanilor Dealurile Amaradiei Manastirea Gura Motrului Mausoleul familiei Filisanul (1865) Terasele Jiului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Dolj

Parcul Nicolae Romanescu Gradina Botanica Craiova Gradina Zoologica Craiova Palatul Jean Mihail Muzeul de Arta Craiova Palatul Vorvoreanu Catedrala Mitropolitana Craiova Manastirea Cosuna Manastirea Jitianu Rezervatia de bujori salbatici Plenita

Obiective turistice din zona Filiasi (15-25 Km)

Castrul roman Bradesti Conacul boierului Cotofeanu Satul de vacanta Breasta Statiunea Beharca

Despre Filiasi

Filiasi este un oras din judetul Dolj, situat in zona de contact a Dealurilor Amaradiei cu terasele de pe stanga raului Jiu, la 37 km nord-vest de municipiul Craiova.

Prima atestare documentara a comunei Filiasi o gasim intr-un hrisov al lui Alexandru al II-lea Mircea din 7 ianuarie 1573, prin care intareste lui Oprea spatar si fratelui sau Stanciu jumatate din mosia Filiasi "de peste tot hotarul", pe care o cumparasera "de la jupana Caplea din Vulcanesti, drept 35.200, insa aspri turcesti".

La aceasta data se mentioneaza si hotarele "de la obarsia Filiasului si pana la stalpul Stanciului si pana la Jiu, la curmatura la Topile si de acilea la varful dealului Batran si la slemea Raznicelului si pana la siliste, la put, si de aicea la curmatura de catre viile calugarilor si pana la apa Jiului si pana la curmatura si la tiganul". In pretul de 35.200 aspri intra jumatate din mosia Filiasi si satul Frasinul. Este mentionat si in alte documente din secolele XVI, XVII, XVIII, in Schwantz (1723), in Bauer (1778), in Szathmary (1864), in Pappasoglu (1865).

Cazare si obiective turistice localitati