Obiective turistice Costache Negri, Galati

Cele mai importante obiective turistice Costache Negri

Bustul lui Costache Negri Casa memoriala Costache Negri Manastirea Cudalbi - Gologanu Muzeul Memorial Costache Negri Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Galati

Gradina Botanica Galati Manastirea Vladimiresti Manastirea Buciumeni Muzeul de Istorie Galati Faleza Dunarii Galati Padurea Garboavele Gradina Zoologica Garboavele Herghelia Tulucesti Manastirea Gologanu Casa memoriala Alexandru Ioan Cuza

Obiective turistice din zona Costache Negri (15-25 Km)

Casa memoriala Hortensia Papadat-Bengescu de la Ivesti Podgoria de la Ivesti

Despre Costache Negri

Comuna Costache Negri fosta Manjina este situata in centrul judetului Galati pe DJ 251 la distanta de 45 km de Municipiul Galati si 35 Km de Municipiul Tecuci.

Satul Manjina, atestat documentar in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca urmare a improprietaririlor din acea perioada, s-a dezvoltat de-a lungul Paraului Gologanu, care-l strabate de la nord la sud.

Costache Negri, a fost proprietarul mosiei Manjina, iar in conacul lui din aceasta localitate au avut loc traditionalele intalniri ale carturarilor romani din deceniul al patrulea al sec al XIX-lea. Intalnirile patriotilor romani din toate provinciile romanesti au facut din Manjina un leagan al Revolutiei de la 1848 si al Unirii de la 1859. Finantarea de catre Costache Negri a multor actiuni patriotice l-a determinat sa vanda mosia. Prin Decret semnat de maresalul Ion Antonescu la 23 august 1943, casa de la Manjina a lui Costache Negri, a devenit monument istoric. Din 1968 in casa functioneaza Muzeul Memorial Costache Negri. In prezent, localitatea poarta numele marelui patriot si revolutionar Costache Negri.

Cazare si obiective turistice localitati