Obiective turistice Ivesti, Galati

Cele mai importante obiective turistice Ivesti

Casa memoriala Hortensia Papadat-Bengescu Casa memoriala Stefan Petica Podgoria de la Ivesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Galati

Gradina Botanica Galati Manastirea Vladimiresti Manastirea Buciumeni Muzeul de Istorie Galati Faleza Dunarii Galati Padurea Garboavele Gradina Zoologica Garboavele Herghelia Tulucesti Manastirea Gologanu Casa memoriala Alexandru Ioan Cuza

Obiective turistice din zona Ivesti (15-25 Km)

Campia Siretului Inferior Casa memoriala Costache Negri Conacul Costache Conachi Galeriile de Arta Gheorghe Petrascu Lacul de acumulare Movileni-Cosmesti Manastirea Buciumeni Manastirea Cudalbi - Gologanu Manastirea Vladimiresti Muzeul Memorial Costache Negri Rezervatia Paleontologica fosilifera Rates Trasee turistice si drumetii in lunca Siretului

Despre Ivesti

Localitatea Ivesti este situata in partea central-vestica a judetului Galati, fiind strabatuta pe directia nord-sud de raul Barlad, cursul sau inferior (albia veche). Latura vestica a asezarii este marginita de raul Siret, care la sud de Ivesti, respectiv in comuna Liesti, primeste si apele "vechiului" Barlad.

Din punct de vedere geografic, Ivestiul tecucean este situat la contactul partii nord-estice a Campiei Romane cu Podisul Moldovenesc, respectiv in sectorul de campie cunoscut in literatura de geografie sub numele de Campia Tecuciului.

In cadrul judetului Galati, localitatea este situata la 18 km sud-est de municipiul Tecuci si 53 km nord-vest de municipiul Galati, resedinta judetului. Apropierea de aceste doua localitati importante de care este legata printr-o sosea modernizata - DN 25 - si o cale ferata dubla in curs de electrificare, are repercursiuni insemnate asupra deplasarii fortei de munca, in deosebi masculine, spre industriile si serviciile celor doua orase.

Prima mentiune documentara scrisa (15 iulie 1448) a unui sat din componenta Ivestiului de astazi se refera la satul Blajeri (actualul "Blajerii de Jos") asupra caruia domnitorul Moldovei Petru al II-lea Musat intareste dreptul de proprietate, alaturi de multe alte sate, salisti, salase (cu populatie tiganeasca) catre Cernat Ploscarusi fratele sau Steful. Ulterior sunt mentionate si satele "Bucesti" (1548), "Diecheni" (1658).

Cazare si obiective turistice localitati