Obiective turistice Tecuci, Galati

Cele mai importante obiective turistice Tecuci

Aleea Personaolitatilor Tecucene Catedrala Ortodoxa Sf. Gheorghe Cimitirul Eroilor Tecuci Conacul Costache Conachi Galeriile de Arta Gheorghe Petrascu Lacul de acumulare Movileni-Cosmesti Manastirea Buciumeni Muzeul din Tecuci Parcul Central Pazvante Rezervatia Paleontologica fosilifera Rates Statuia Cercetasului Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Galati

Gradina Botanica Galati Manastirea Vladimiresti Manastirea Buciumeni Muzeul de Istorie Galati Faleza Dunarii Galati Padurea Garboavele Gradina Zoologica Garboavele Herghelia Tulucesti Manastirea Gologanu Casa memoriala Alexandru Ioan Cuza

Obiective turistice din zona Tecuci (15-25 Km)

Casa memoriala Hortensia Papadat-Bengescu de la Ivesti Manastirea Buciumeni Muzeul de Arta Religioasa Buciumeni Padurea Buciumeni Podgoria de la Ivesti Tabara Buciumeni Valul lui Atanaric

Despre Tecuci

Tecuci este un municipiu asezat aproape de limita sudica a Colinelor Tutovei (14 km), la contactul cu Piemontul Poiana-Nicoresti, ambele subunitati ale Podisului Moldovei, la cofluenta raului Barlad cu paraul Tecucel, aproape de valea Siretului (10 km), in cuprinsul campiei de terase care poarta numele orasului, Campia Tecuciului.

Este situat intr-o zona de campie, pe malul raului Barlad afluent al raului Siret si pe malul raului Tecucel, afluent al Barladului. Este un oras mijlociu, cu un comert in continua dezvoltare. Asezata la o raspantie de drumuri vechi comerciale, localitatea s-a dezvoltat in vatra unei asezari geto-dacice si apoi daco-romane. Atestat inca din 1435, targul Tecuci era un important centru de tranzit si de schimb pentru negustorii din tarile de la nordul si de la vestul Moldovei, ca si pentru cei din regiunile limitrofe.

"Certificatul" de nastere a localitatii este o scrisoare prin care, Ilias voevod il anunta pe Vladislav, regele Poloniei, ca s-a impacat cu fratele sau:"... Si i-am dat iubitului nostru frate, Stefan voevod, din ocina noastra (...) tinutul de la Tutova si targul Barladului, cu tot ocolul si morile Covurluiului si orasul Tecuci, cu tot ocolul si oltenii... Suceava, 1 septembrie 1435."

Toponomul Tecuci are o etimologie slava, derivand dintr-un verb care inseamna, a curge. Numele s-a dat mai intai paraului Tecuci, iar apoi targului si tinutului. O explicatie asemanatoare da si istoricul Ion Bogdan care spune ca "Tecuciul vine de buna seama din forma speciala rusa a slavicului Tekek, care inseamna, apa curgatoare. "De-a lungul vremii, targul a cunoscut asemenea altor localitati din Moldova, toate vitregiile, dar si bucuriile istoriei.

Legenda mai spune ca la Tecuci, lautele au cantat la doua nunti domnesti. Si mai spun cronicile, ca la "movila cea mare de la Tecuci," ar fi ajuns cu oastea sa, insusi domnitorul Stefan cel Mare. Cartile de istorie pot cuprinde pagini intregi cu participarea tecucenilor la toate marile evenimente ale neamului romanesc.

Cazare si obiective turistice localitati