Obiective turistice Ogrezeni, Giurgiu

Cele mai importante obiective turistice Ogrezeni

Barajul Ogrezeni Canalul Sabar - Arges Lacul Hobaia Pescuit sportiv si agrement Raul Arges Raul Sabar

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Giurgiu

Manastirea Radu Voda Manastirea Comana Plaja Gostinu Parcul Natural Comana Fluviul Dunarea Baza hipica Regatul Cailor Adunatii-Copaceni Strand Giurgiu Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse Centru Vechi Giurgiu Turnul Ceasornicului Giurgiu Lacul Greaca Rezervatia de Bujor Romanesc Padina Tatarului

Obiective turistice din zona Ogrezeni (15-25 Km)

Cetatea dacica Argedava Lacul Mihailesti Manastirea Buna Vestire - Bolintin-Vale Padurea Bolintin Padurea Cereanca Padurea Cornetu Padurea Malu Spart Poligonul de tir sportiv Anatolie Salceanu Schitul Strambu-Gaiseni Situl arheologic Bucsani - Cultura Gumelnita Situl arheologic Negru Voda

Despre Ogrezeni

Comuna Ogrezeni se afla in nord-estul judetului, pe malul drept al Argesului, aproape de limita cu judetul Ilfov. Este strabatuta de soseaua judeteana DJ 412A, care o leaga spre nord de Bolintin-Vale si spre sud-est de Gradinari, Buturugeni, Mihailesti (unde se intersecteaza cu DN6) si Adunatii Copaceni (unde se termina in DN5). La Ogrezeni, din acest drum se ramifica soseaua judeteana DJ 412C, care duce spre sud-vest la Bucsani (unde se intersecteaza cu DN61) si Marsa.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Sabarul a judetului Ilfov si era formata doar din satul de resedinta. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei mai functiona in aceeasi plasa si comuna Balasoieni, cu satele Balasoieni, Bolovani si Hobaia. Anuarul Socec din 1925 consemneaza desfiintarea comunei Balasoieni si impartirea ei intre comunele Ogrezeni si Gradinari. Astfel, comuna Ogrezeni-Balasoieni era inclusa in plasa Bolintin a aceluiasi judet, in timp ce satul Hobaia si catunul Bolovani fusesera arondate comunei Gradinari.

In 1931, comuna Balasoeni a fost reinfiintata, avand in compunere satele Balasoeni si Hobaia, dar numai pentru scurt timp, dupa care a fost din nou absorbita de comuna Ogrezeni. In 1950, comuna a fost transferata raionului Mihailesti si apoi (dupa 1952) raionului Videle din regiunea Bucuresti. In 1968, a revenit la judetul Ilfov, reinfiintat, tot atunci desfiintandu-se satul Balasoeni, comasat cu Ogrezeni. In 1981, o reorganizare administrativa regionala a dus la transferarea comunei la judetul Giurgiu.

Cazare si obiective turistice localitati