Obiective turistice Vanatorii Mici, Giurgiu

Cele mai importante obiective turistice Vanatorii Mici

Raul Arges Raul Neajlov Situl arheologic Negru Voda Turism cinegetic - Vanatoare

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Giurgiu

Manastirea Radu Voda Manastirea Comana Plaja Gostinu Parcul Natural Comana Fluviul Dunarea Baza hipica Regatul Cailor Adunatii-Copaceni Strand Giurgiu Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse Centru Vechi Giurgiu Turnul Ceasornicului Giurgiu Lacul Greaca Rezervatia de Bujor Romanesc Padina Tatarului

Obiective turistice din zona Vanatorii Mici (15-25 Km)

Barajul Ogrezeni Canalul Sabar - Arges Lacul Hobaia Manastirea Buna Vestire - Bolintin-Vale Padurea Bolintin Padurea Malu Spart Schitul Strambu-Gaiseni Situl arheologic Bucsani - Cultura Gumelnita

Despre Vanatorii Mici

Comuna Vanatorii Mici este situata in partea de nord-vesta judetului Giurgiu la contactul cu judetul Teleorman in vest, si judetul Dambovita in nord. Comuna este asezata in sectorul central, de tranzitie la 40 km de Bucuresti si 80 km de resedinta de judet.

Are aproximativ o forma patrata, invecinandu-se cu comuna Roata si Crevedia Mare la sud; Gaiseni la sud-est; la vest se afla comuna Gratia din judetul Teleorman, la nord comunele Corbii Mari si Potlogi, ambee din judetul Dambovita.

Asezata in Campia Romana, in subdiviziunea Campia Gavanu-Burdea comuna Vanatorii Mici se intinde pe opt sate: Vanatorii Mici, Vanatorii Mari, Cupele, Corbeanca, Valcele, Zudariciu, Poiana lui Stanga si Izvoru, insumand 5.803 ha de-a lungul raului Neajlov.

Asupra numelui comunei, in batrani se pastreaza o legenda cu privire la niste vanatori care venind la vanatoare in vechii codri ai Vlasiei au descoperit aici un loc prielnic de locuinte pe malul raului Neajlov in apropiere de padure. In acest loc se gaseste astazi satul Vanatorii Mici; acesta se afa intr-un fel de depresiune marginit de o parte si de alta de doua dealuri, care de fapt au fost malurile raului Neajlov care, pe timpul lui Mihai Viteazul era cat Dunarea de astazi ne spune istoria in batalia de la Calugareni. Acesti vanatori si-au adus familiile si au populat acest loc.

Cazare si obiective turistice localitati