Obiective turistice Motru, Gorj

Cele mai importante obiective turistice Motru

Biserica Adormirea Maicii Domnului Biserica de lemn Sf. Voievozi Monumentul Eroilor Neamului Pescuit sportiv si agrement Raul Lupoita

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Gorj

Transalpina Coloana Infinitului Poarta Sarutului Masa Tacerii Pestera Muierii Manastirea Lainici Manastirea Tismana Cheile Sohodolului Pestera Polovragi Manastirea Crasna Muntii Parang Manastirea Polovragi Statiunea Ranca Cheile Oltetului Cheile Corcoaiei Parcul National Defileul Jiului Castrul roman Bumbesti-Jiu

Obiective turistice din zona Motru (15-25 Km)

Cheile Glogovei Padurea Crihala

Despre Motru

Originea cuvantului Motru este geto-dacica, Mutru sau Mutria, dupa istoricul Giurescu, insemnand apa limpede, curata. In perioada romana gasim "Ad Mutriam" ce se afla in localitatea Catunele, pe Valea Motrului.

Prima atestare in hrisoavele de la Tismana din 1385 si 1444 sub denumirea Plostina. Dupa anul 1450, Plostina a apartinut judetului Mehedinti pana in anul 1948, cand Romania a fost impartita in regiuni si raioane, Plostina apartinand raionului Baia de Arama pana la 1 ianuarie 1964, iar dupa aceea a apartinut de raionul Strehaia. In perioada medievala si chiar mult dupa, Rosiuta si Lupoita erau sate de mosneni. Din documentele vremii, aflam ca Tudor Vladimirescu a luat in arenda pe 3 ani mosia Plostina de la manastirea Tismana.

La 24 mai 1966, prin decret al Consiliului de Stat, in zona din lunca Motrului, apartinand fostei comune Plostina a fost organizat viitorul oras Motru. Incepand cu 1 septembrie 1968 localitatea Plostina si satele Dealul Pomilor, Leurda, Insuratei, Horasti, Rosiuta, Rapa si Lupoita au intrat in componenta orasului Motru, odata cu deschiderea zonei miniere.

Cazare si obiective turistice localitati