Obiective turistice Harghita Bai, Harghita

Cele mai importante obiective turistice Harghita Bai

Castelul Miko Conacul Miko Manastirea Franciscana - Miercurea Ciuc Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc Patinoarul Vakar Lajos - Miercurea Ciuc Statiunea Harghita Bai Stranduri cu apa minerala

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Harghita

Salina Praid Cheile Bicazului Lacul Rosu Lacul Sfanta Ana Statiunea Izvorul Muresului Statiunea Baile Homorod Statiunea Borsec Statiunea Praid Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas Cheile Varghisului Valea Uzului Barajul si Lacul Zetea Muntii Hasmas Muntii Harghita Cetatea Ciceului Statiunea Baile Tusnad Statiunea Harghita Bai Vf. Harghita-Madaras

Obiective turistice din zona Harghita Bai (15-25 Km)

Cetatea Paganilor (ruine) Cetatea Ciceului Complexul turistic din Baile Homorod Conacul Cserei Mihaly Izvoarele de apa minerala Bogat Muzeul Szallo din Vlahita Partia de schi Harghita-Bai Statiunea Baile Homorod Strand termal Perla Vlahitei Trasee turistice Vf. Harghita-Madaras Vf. Harghita-Madaras (1.801 m)

Despre Harghita Bai

Harghita Bai, parte a orasului Miercurea Ciuc, odinioara proprietatea Ciceului, este o localitate balneoclimaterica, montana, fiind vizitat de turisti pentru partiile sale de schi. Altitudinea medie a localitatii este de 1.300-1.400 m. Anual perioada favorabila schiatului este de 4 luni iar stratul mediu de zapada depaseste 60 cm. Statiunea dispune de mai multe partii amenajate, cu teleferic, unele chiar si cu instalatie de nocturna.

Harghita Bai este cunoscuta datorita minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale si pentru microclimatul alpin deosebit de placut. Cu doua mofete solfatariene si cu ape carbogazoase cu o compozitie chimica diferita, creeaza posibilitatea unor tratamente variate, in cura interna si externa. In partea sudica a statiunii se inalta Vf. Borhegyes (1.379 m) din dealul paraului Fejszo unde exista si izvor de apa minerala.

Se poate accesa din intersectia de la Pasul Vlahita de pe DN 13 A, pe DJ 138A la 7 km de la intersectie. Drumul a fost construit in 1942. Distanta de la Miercurea-Ciuc este de 23 km, de la Odorhei 46 km, de la Siculeni, prin drum forestier 18 km. Vatra localitatii este sub versantul sudic al Vf. Harghita Ciceului (1.761 m), la nord de Vf. Bagolyko (1.679 m).

Cazare si obiective turistice localitati