Obiective turistice Izvoare, Harghita

Cele mai importante obiective turistice Izvoare

Barajul si Lacul Zetea Subcetate Cetatea Zetea Vf. Harghita-Madaras (1.801 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Harghita

Salina Praid Cheile Bicazului Lacul Rosu Lacul Sfanta Ana Statiunea Izvorul Muresului Statiunea Baile Homorod Statiunea Borsec Statiunea Praid Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas Cheile Varghisului Valea Uzului Barajul si Lacul Zetea Muntii Hasmas Muntii Harghita Cetatea Ciceului Statiunea Baile Tusnad Statiunea Harghita Bai Vf. Harghita-Madaras

Obiective turistice din zona Izvoare (15-25 Km)

Baile Szejke Cascada Csorgoko Cetatea Szekely Tamadt (ruine) Cetatea Tartod Colectia muzeala sateasca Liban Colinele Budvar Izvorul raului Tarnava Mare Manastirea Franciscana din Odorheiul Secuiesc Muzeul de etnografie si arta Haaz Rezso Muzeul Portilor Secuiesti si monumentul funerar Orban Balazs Pestera Sugau Vf. Piatra Tarcii Zona de agrement Paraul Satu-Mare

Despre Izvoare

Izvoare este un sat in comuna Zetea ce se afla in valea paraului Izvoare, pe versantul vestic al Harghitei, la o altitudine cuprinsa intre 750-800 m deasupra nivelului marii. Accesibil pe drumul forestier ce duce la Cabana Harghita Madarasi (8 km in amonte).

Catunul de odinioara este acum "a doua casa" pentru multi locuitori din Odorhei, si nu numai, a devenit un centru de recreere si statiune subalpina dominat de case de vacanta in proprietate particulara.

Satul Izvoare apartine de comuna Zetea ce are in componenta satele: Zetea (resedinta), Desag, Izvoare, Poiana Tarnavei, Sub Cetate si Sicasau. Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Zetea se ridica la 5.643 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 5.753 de locuitori.

Cele mai vechi descoperiri arheologice de la Zetea care atesta locuirea acestor meleaguri din antichitate, dateaza din a doua epoca a fierului, secolele V i.Hr.—I d.Hr.

Cazare si obiective turistice localitati