Obiective turistice Meresti, Harghita

Cele mai importante obiective turistice Meresti

Cheile Varghisului Fantana de sare Pestera Meresti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Harghita

Salina Praid Cheile Bicazului Lacul Rosu Lacul Sfanta Ana Statiunea Izvorul Muresului Statiunea Baile Homorod Statiunea Borsec Statiunea Praid Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas Cheile Varghisului Valea Uzului Barajul si Lacul Zetea Muntii Hasmas Muntii Harghita Cetatea Ciceului Statiunea Baile Tusnad Statiunea Harghita Bai Vf. Harghita-Madaras

Obiective turistice din zona Meresti (15-25 Km)

Acumularea piscicola Sanpaul Baile Chiriu Baile Dungo din Craciunel Baile Szejke Cetatea Hagymas Cetatea Kustaly Cetatea Szekely Tamadt (ruine) Complexul turistic din Baile Homorod Dumbrava Harghitei Manastirea Franciscana din Odorheiul Secuiesc Muzeul de etnografie si arta Haaz Rezso Muzeul Portilor Secuiesti si monumentul funerar Orban Balazs Muzeul Szallo din Vlahita Poiana Castanelor din Craciunel Poiana Narciselor din Hagymasteto Popasul Pasarilor de la Sanpaul Statiunea Baile Homorod Strand termal Perla Vlahitei Vf. Harghita-Madaras (1.801 m) Vf. Piatra Tarcii

Despre Meresti

Localitatea Meresti este situata in partea de sud a judetului Harghita la limita cu judetul Covasna, pe valea paraului cu acelasi nume, la poalele vestice ale Muntilor Harghitei, pe drumul judetean 132A, Martinis - Meresti - Varghis.

Prima atestare documentara a localitatii Meresti dateaza din anul 1333, cand a fost mentionat un preot al satului (sarcedos de Almas). Incepand cu anul 1876 satul Meresti a apartinut de Comitatul Odorhei din Regatul Ungariei, apartenenta care s-a incheiat in anul 1919, dupa primul razboi mondial. In perioada interbelica satul a facut parte din judetul Odorhei, iar din anul 1968, dupa desfintarea Regiunii Autonome Maghiare, satul a trecut in administrarea judetului Harghita.

Pestera Meresti este situata in Cheile Varghisului, partea de sud a Muntilor Harghitei. Accesul in zona se face din localitatea Meresti, unde se poate ajunge din Vlahita (judetul Harghita). Aceasta pestera a fost considerata mult timp ca fiind cea mai lunga din Carpatii Orientali si se afla asezata intr-o zona carstica unde se mai gasesc in jur de 60 pesteri. Tot aici au mai fost descoperite si resturi fosile ale omului preistoric. Lungimea totala a pesterii este de aproximativ 1,4 km, este compusa din mai multe sali spatioase, nu are un curs de apa permanent si nu impresioneaza prin prezenta formatiunilor concretionare. Aici se intalneste o colonie de lilieci. Accesul la pestera se face pe o scara de lemn, in partea de nord a pesterii.

Cazare si obiective turistice localitati