Obiective turistice Zetea, Harghita

Cele mai importante obiective turistice Zetea

Barajul si Lacul Zetea Subcetate Cetatea Zetea Vf. Harghita-Madaras (1.801 m)

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Harghita

Salina Praid Cheile Bicazului Lacul Rosu Lacul Sfanta Ana Statiunea Izvorul Muresului Statiunea Baile Homorod Statiunea Borsec Statiunea Praid Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas Cheile Varghisului Valea Uzului Barajul si Lacul Zetea Muntii Hasmas Muntii Harghita Cetatea Ciceului Statiunea Baile Tusnad Statiunea Harghita Bai Vf. Harghita-Madaras

Obiective turistice din zona Zetea (15-25 Km)

Baile Szejke Cascada Csorgoko Cetatea Firtusu Cetatea Szekely Tamadt (ruine) Cetatea Tartod Colectia muzeala sateasca Liban Complexul turistic din Baile Homorod Colinele Budvar Dealul Gordon Fantana Urusos Galeria de arta Balazs Imre Izvorul raului Tarnava Mare Manastirea Franciscana din Odorheiul Secuiesc Muzeul de etnografie si arta Haaz Rezso Muzeul Portilor Secuiesti si monumentul funerar Orban Balazs Muzeul Szallo din Vlahita Pestera Sugau Poiana Narciselor - Tibod Statiunea Baile Homorod Strand termal Perla Vlahitei Vf. Piatra Tarcii Zona de agrement Paraul Satu-Mare

Despre Zetea

Zetea este o comuna in judetul Harghita ce are in componenta satele: Zetea (resedinta), Desag, Izvoare, Poiana Tarnavei, Sub Cetate si Sicasau. Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Zetea se ridica la 5.643 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 5.753 de locuitori.

La Zetea se gaseste singurul lac artificial din zona superioara a Tarnavei Mare. Lacul de acumulare asigura un debit permanent de 1,2 metri cubi pe secunda aval de acumulare pentru alimentarea cu apa a localitatilor de pe valea Tarnavei Mari. Lungimea acumularii de la Zetea este de 2,6 kilometri din care 1,4 kilometri se afla in fosta vale a Tarnavei Mari.

Cele mai vechi descoperiri arheologice de la Zetea care atesta locuirea acestor meleaguri din antichitate, dateaza din a doua epoca a fierului, secolele V i.Hr.—I d.Hr.

Cazare si obiective turistice localitati