Obiective turistice Gurasada, Hunedoara

Cele mai importante obiective turistice Gurasada

Biserica de la Gurasada Conacul Klobosiski Expozitia memoriala Silviu Dragomir Parcul Klobosiski Pesterile din Boju de Sus

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Hunedoara

Manastirea Prislop Castelul Corvinilor Cetatea Deva Lacul Cincis Lacul Bucura Statiunea Straja Parcul National Retezat Cheile Butii Muntii Parang Pestera Bolii Rezervatia de zimbri Slivut-Hateg Statiunea Geoagiu Bai Varful Peleaga Lacul Zanoaga Tara Zarandului Cascada Lolaia Cascada Clocota Gradina Zoologica Hunedoara Statiunea Parang Cetatea Sarmizegetusa Regia Cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana Cetatile dacice din Muntii Orastie - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Gurasada (15-25 Km)

Castelul Bethlen Gabor

Despre Gurasada

Comuna Gurasada este o unitate administrativ-teritoriala amplasata in partea de nord-vest a judetului Hunedoara, la poalele muntilor Apuseni in apropiere de Depresiunea Zamului. Suprafata totala a comunei este de 9.295 ha.

Comuna Gurasada se invecineaza la nord si nord-est cu comuna Vorta, la est cu comuna Ilia, la sud cu comuna Dobra la vest cu comuna Burjuc, iar la nord-vest cu comuna Zam.

In componenta comunei intra 11 sate, centrul de comuna - Gurasada, precum si satele Gothatea, Ulies, Campuri Surduc, Campuri de Sus, Vica, Runcsor, Boiu de Jos, Boiu de Sus, Carmazanesti si Danulesti.

Vatra straveche de civilizatie, localitatea Gurasada, a fost atestata documentar in anul 1292, cand apare cu denumirea de ZAD.

Cazare si obiective turistice localitati