Obiective turistice Sacaramb, Hunedoara

Cele mai importante obiective turistice Sacaramb

Altarul Sfintei Varvara Biserica trasnita Izvorul Frantz Iosef Rezervatia naturala Magurile Sacarambului

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Hunedoara

Manastirea Prislop Castelul Corvinilor Cetatea Deva Lacul Cincis Lacul Bucura Statiunea Straja Parcul National Retezat Cheile Butii Muntii Parang Pestera Bolii Rezervatia de zimbri Slivut-Hateg Statiunea Geoagiu Bai Varful Peleaga Lacul Zanoaga Tara Zarandului Cascada Lolaia Cascada Clocota Gradina Zoologica Hunedoara Statiunea Parang Cetatea Sarmizegetusa Regia Cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana Cetatile dacice din Muntii Orastie - Patrimoniu UNESCO

Obiective turistice din zona Sacaramb (15-25 Km)

Calcarele din Dealul Magura Dealul Ciuta Rezervatia naturala Boholt Taul Faerag

Despre Sacaramb

Satul Sacaramb este situat in partea central-estica a judetului Hunedoara, in Muntii Metaliferi. Apartine de comuna Certeju de Sus. Accesul se face pe drumul Deva - Soimus - Certeju de Sus (DJ 761 ), Certeju de Sus – Sacaramb – Geoagiu (DJ 705).

Sacaramb a fost un oras minier unic in lume, pe teritoriul caruia au fost descoperite peste 100 de tipuri de minerale, doua dintre ele fiind unice in lume, altele 5 fiind identificate doar in Africa de Sud. Prima galerie miniera si-a facut loc prin peretii muntelui in anul 1746, iar pana astazi s-a atins pragul sutelor de galerii. Timp de 128 de ani (1748-1876), timp in care complexul minier a fost considerat cel mai rentabil din Europa, s-au obtinut peste 40 de tone de aur din acest zacamant. Numele localitati Sacaramb a facut repede inconjurul Pamantului starnind un interes deosebit in randul oamenilor de stiinta, atat prin complexitatea structural-genetica a zacamantului dar mai ales prin raritatile mineralogice gasite aici. De acest zacamant se leaga descoperirea si descrierea pentru prima data in lume a mineralelor krenerit, muthmannit, sacarambit (nagyagit), telurit, petzit, silvanit.

Cazare si obiective turistice localitati