Obiective turistice Bordusani, Ialomita

Cele mai importante obiective turistice Bordusani

Fluviul Dunarea Lacul Bentul Mare Lacul Bentul Mic Pescuit sportiv si agrement Situl arheologic Popina

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Ialomita

Statiunea Amara Manastirea Caldarusani Fluviul Dunarea Lacul Amara Motor Park Romania Bratul Borcea Balta Ialomitei Manastirea Balaciu Manastirea Dridu Lacul Fundata Manastirea Crasani Lacul Comana Manastirea Sf. Pantelimon Manastirea Sf. Voievozi Slobozia

Obiective turistice din zona Bordusani (15-25 Km)

Balta Ialomitei Bratul Borcea Lunca Borcei Muzeul Arheologic Stelnica Muzeul de masini si unelte agricole traditionale din Fetesti Muzeul municipal Anghel Saligny Fetesti Muzeul Satului Stelnica Podul Anghel Saligny sau Podul Carol I

Despre Bordusani

Comuna Bordusani este amplasata in zona de sud-est a judetului Ialomita, pe malul stang al Dunarii, in apropierea municipiului Fetesti (aflat la 14 km). Comuna Bordusani este strabatuta de Bratul Borcea al Dunarii, pe al carui mal stang se afla cele doua sate ale ei, pe langa care trece soseaua nationala DN3B, care leaga Fetestiul de Giurgeni.

Prin extremitatea vestica a comunei trece calea ferata Fetesti–Faurei (fara a fi deservita de vreo statie, cea mai apropiata fiind gara Fetesti), si in paralel cu ea soseaua DJ212 care leaga Fetestiul de Tandarei.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna Bordusani facea parte din plasa Ialomita-Balta a judetului Ialomita si avea in compunere satele Bordusanii Mari, Bordusanii Mici si Lateni, precum si catunele Grindu-Pietris si Movila-Cabalul. Pe teritoriul actual al comunei mai functiona la acea vreme in aceeasi plasa si comuna Cegani, formata din satele Cegani si Partani.

Cazare si obiective turistice localitati