Obiective turistice Cosereni, Ialomita

Cele mai importante obiective turistice Cosereni

Lacul Comana Lacul Peri Pescuit sportiv si agrement Situl arheologic Magura de la Comana Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Ialomita

Statiunea Amara Manastirea Caldarusani Fluviul Dunarea Lacul Amara Motor Park Romania Bratul Borcea Balta Ialomitei Manastirea Balaciu Manastirea Dridu Lacul Fundata Manastirea Crasani Lacul Comana Manastirea Sf. Pantelimon Manastirea Sf. Voievozi Slobozia

Obiective turistice din zona Cosereni (15-25 Km)

Barajul si Lacul Dridu Conacul Hagianoff - Manasia Lacul Rodeanu (sau Lacul Glodeanu) Manastirea Dridu Motor Park Romania - circuit de viteza auto-moto Situl arheologic Malul Rosu din Fierbinti-Targ

Despre Cosereni

Cosereni, comuna situata in partea de vest a judetului Ialomita, in lunca de pe dreapta Vaii Ialomita, are ca vecini comunele Movilita, Dragoesti la sud, Boranesti la est, Dridu la vest, Armasesti si Urziceni la nord.

Dintr-o legenda nescrisa, intemeietorul satului Cosereni ar fi fost un oarecare proprietar de mai multe suprafete de pamant Costacopol, inaintea caruia a fost Serdarul Giurescu care si el a gasit asezari omenesti pe locul satului de astazi.

Proprietarul Costacopol a adus familii de tarani ciobani transilvaneni, pe care i-a improprietarit cu pamant si locuri de casa, formand cea mai dreapta strada a satului, denumita si astazi "Linia mare".

Inainte de aceasta asezare au existat multe familii care traiau in colibe in partea de nord-est a satului denumita "Sarbi" si in partea de nord-vest a satului denumita astazi "Catun". Aceste familii aduse de Costacopol pentru munca campului au locuit in bordeie.

Mai tarziu locuintele s-au facut din scanduri mici lipite cu pamant si invelite cu stuf si coceni. Aceste case erau alcatuite din cate o odaie, tinda si celar, aveau geamuri din tipla facuta din basica de porc si oaie. Tipul acesta de case a fost imitat de locuitorii satului, dupa locuinta unui om numit Ion Deleanu, venit de la munca cu un grajd (cosar) de nuiele pe caruta, pe care l-a fixat in partea de nord-vesta actualei localitati.

De la cosar si-a luat si numele satul Cosereni, iar omul care a venit de la munte cu acest grajd (cosar) de nuiele pe caruta a fost poreclit "omul cu cosarul". Toti oamenii straini care treceau pe langa sat se exprimau "vin de la cosare", "am trecut pe langa cosarele", fapt pentru care satul a primit denumirea pe care o poarta si astazi - Cosereni.

Cazare si obiective turistice localitati