Obiective turistice Andrieseni, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Andrieseni

Biserica de lemn Sf. Nicolae din Epureni Biserica Sf. Parascheva Manastirea Soldana Situl arheologic Andrieseni

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Andrieseni (15-25 Km)

Complexul turistic Colt de Rai Rezervatia naturala Bolatau Prut Rezervatia naturala Teiva Visina

Despre Andrieseni

Comuna Andrieseni este situata la limita nord-estica a judetului Iasi, la aproximativ 58 km fata de munincipiul Iasi. Teritoriul administrativ al comunei este limitat astfel: la est de teritoriul comunei Bivolari; la sud de teritoriul comunei Vladeni si Trifesti; la vest de teritorul comunei Sipote; la nord de teritoriul judetului Botosani.

Atestarea documentara a satului Andrieseni apare mentionata pentru prima data intr-un document din anul 1587 prin care voievodul Petru Schiopu intareste nepotului sau, Mihul Andriesanu a treia parte din satul Andrieseni de pe Jijia. Langa satul Andrieseni este mentionata in mai multe documente existenta localitatii Berehoiesti "unde exista helesteu si vad de moara". Intr-un document din 1668-1669 este amintit martorul "Popa Miron din Berehoiesti", iar intr-un alt act din 9 noiembrie 1671 este amintit vornicul Istrat din Berehoiesti.

In descursul timpului actualele sate componente ale comunei Andrieseni au facut parte din diferite forme si unitati administrative. Astfel, la sfarsitul secolului al XIX-lea satul Andrieseni facea parte din comuna Epureni - plasa Turia, judetul Iasi. Prin 1937 satele Glavanestii Noi si Glavanestii Vechi formau o comuna aparte. In perioada 1950-1957 componenta comunei Andrieseni era identica cu cea actuala. In anul 1957 satele Spineni, Epureni si Fantanele formau comuna Spineni, pentru ca in anul 1968 sa se revina la situatia din 1950 identica cu situatia actuala.

Cazare si obiective turistice localitati