Obiective turistice Cristesti, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Cristesti

Biserica Sf. Voievozi - Cristesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Cristesti (15-25 Km)

Cabana Codrii Pascanilor Manastirea Barnova Muzeul Municipal Pascani Padurea Valea Seaca Palatul Cantacuzino din Pascani Rezervatia dendrologica Ion Inculet Rezervatia naturala Dusan Rezervatia Paleontologica Dealul Repedea Schitul Boureni - mormantul Valeria Sturdza Schitul Sf. Dosoftei Valea Seaca Schitul Sf. Teodora Tabara de vara Caprioara

Despre Cristesti

Comuna Cristesti este situata la 92 km de muncipiul Iasi, centru de judet si 17 km de municipiul Pascani in a carei arie de influenta se afla. Teritoriul administrativ al comunei este situat in partea de vest a judetului Iasi avand ca vecini la nord comuna Tatarusi, la est comuna Valea Seaca, la sud comuna Motca, iar la vest judetele Neamt si Suceava.

Teritoriul in partea sa sudica este traversat de la est la vest de traseul DN), iar de la nord la sud de calea ferata Pascani – Targu Neamt cu o statie CFR la Cristesti si DN 15B.

Comuna Cristesti este atestata documenta din anul 1427, fiind gasite si urme arheologice din neolitic Are o populatie de 4.340 de locuitori fiind formata din satele Cristesti, Heresti si Homita.

Cazare si obiective turistice localitati