Obiective turistice Madarjac, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Madarjac

Biserica de lemn Madarjac Padurea seculara de foioase Madarjac Turism de agrement si agroturism / turism rural

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Madarjac (15-25 Km)

Conacul Cantacuzino-Pascanu de la Popesti Conacul Petre P. Carp Conacul Sturdza de la Popesti Lacul Podu Iloaiei Lacul Tungujei Parcul dendrologic din Goesti Rezervatia naturala Valea Ilenii Situl arheologic Hoisesti Situl arheologic Holm

Despre Madarjac

Comuna Madarjac se afla la marginea sud-vestica a judetului, la limita cu judetul Neamt, pe malurile raului Sacovat. Este strabatuta de soseaua judeteana DJ 282E, care o leaga spre nord-vest de Sinesti, Lungani si Baltati (unde se termina in DN28) si spre sud de Tibana. La Madarjac, din acest drum se ramifica soseaua judeteana DJ282D, care duce spre nord la Popesti si Podu Iloaiei (unde se termina tot in DN28).

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satele ei facand parte din comuna Popesti (Madarjac, Bojila si Frumuselele) si din comuna Pausesti (satul Frumuselele). Anuarul Socec din 1925 consemneaza aparitia comunei Madarjac in plasa Bahlui a judetului Iasi, comuna avand 1.052 de locuitori in satele Bojila, Frumuselele-Popesti, Frumuselele, Madarjac si in catunele Dealu Mare si Duruitoarea. In 1931, comuna avea in compunere satele Bojila, Frumuselele, Frumusica si Madarjac.

In 1950, comuna a fost transferata raionului Targu Frumos si apoi (dupa 1956) raionului Iasi din regiunea Iasi. In 1968, comuna a revenit la judetul Iasi, reinfiintat, tot atunci satul Frumuselele fiind desfiintat si comasat cu satul Madarjac.

Cazare si obiective turistice localitati