Obiective turistice Mironeasa, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Mironeasa

Biserica de lemn Mironeasa Lacul Tungujei Manastirea Hadambu Pescuit sportiv si agrement

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Mironeasa (15-25 Km)

Conacul Negruzzi din Voinesti Conacul Petre P. Carp Manastirea Stavnic Situl arheologic Vocotesti

Despre Mironeasa

Teritoriul comunei Mironeasa apartine de Podisul Central Moldovenesc, situata pe valea Paraului Brusturet intre dealuri si podisuri, poseda cariere de gresii sarmatice si resurse forestiere, datand ca asezare din anul 1820.

Teritoriul comunei Mironeasa este situat in partea de sud a judetului Iasi si are ca vecini la nord comuna Voinesti, la nord-est comuna Mogosesti, la sud-vest comuna Ipatele, la sud-est comuna Scheia si la vest comuna Tibana. Fata de Municipiul Iasi, comuna Mironeasa se afla la 36 km.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Stavnicu a judetului Iasi si era formata din satele Mironeasa, Hadambu, Schitu Hadambului, Sparieti si targusorul Tibana. In 1931, comuna era alcatuita din satele Mironeasa, Hadambu, Schitu Hadambului si Ursita.

In 1950, comuna a fost transferata raionului Negresti din regiunea Iasi. In 1968, a revenit la judetul Iasi, reinfiintat, satul Hadambu trecand la comuna Mogosesti, iar satul Mironeasa ingloband de atunci si fostele asezari Brusturet si Frunzisu (fost Lingurari), aparute intre timp.

Cazare si obiective turistice localitati