Obiective turistice Pascani, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Pascani

Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril Muzeul Municipal Pascani Palatul Cantacuzino din Pascani

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Pascani (15-25 Km)

Cabana Codrii Pascanilor Casa memoriala Vasile Alecsandri - Mircesti Lunca Mircesti Mausoleul lui Vasile Alecsandri Padurea Valea Seaca Palatul Cuza de la Ruginoasa Rezervatia Lunca Mircesti Rezervatia naturala Dusan Schitul Boureni - mormantul Valeria Sturdza Schitul Sf. Dosoftei Valea Seaca Schitul Sf. Teodora Tabara de vara Caprioara

Despre Pascani

Municipiul Pascani este situat in partea de nord-est a Romaniei, pe valea Siretului, in vestul judetului Iasi. La sud se margineste cu comunele Miroslovesti si Stolniceni-Prajescu, la est cu Ruginoasa si Todiresti, la nord cu Vanatori si Lespezi, iar la vest cu Valea Seaca.

In partea de jos a orasului, la 208 m altitudine fata de nivelul marii, sunt localitatile suburbane Lunca Pascani si Blagesti, iar in partea din deal, la peste 250 m altitudine, gasim localitati suburbane Gastesti, Bosteni si Sodomeni.

Toponimul Pascani provine de la numele boierului Oana Pasca, stapanul acestor locuri in secolul al XV-lea. Numele orasului dateaza din 8 aprilie 1419, cand apare inscrisa ca denumirea unei mosii intr-un hrisov de danie din timpul lui Alexandru cel Bun, pe atunci existand un sat cu acest nume. La inceputul secolului al XIX-lea, a aparut langa sat si un targusor. Odata cu construirea caii ferate Liov-Cernauti-Iasi care trecea prin zona, targusorul, care in 1879 numara doar doua hanuri si cateva pravalii, a inflorit.

Prima atestare documentara dateaza din anul 1453 din timpul domnitorului Moldovei, Alexandru al II-lea. La sfarsitul secolului al XIX-lea, Pascani era o comuna rurala, resedinta a plasii Siretul de Jos a judetului Suceava, comuna formata din satele Targusorul Pascani, Gara Pascani, Fantanelele, Bratesti, Sodomeni, Bosteni, Gasteni, Topile, Valea Seaca, Contesti, Blagesti si Lunca, In 1931, Pascani a primit statut de comuna urbana in cadrul judetului Baia, avand in administrare si comuna suburbana Topile.In 1950, Pascani a primit statut de oras raional, resedinta a raionului Pascani din regiunea Iasi. In 1968, a pierdut statutul de centru administrativ, revenind la judetul Iasi, reinfiintat. In 1995, a primit titlul de municipiu.

Cazare si obiective turistice localitati