Obiective turistice Tibanesti, Iasi

Cele mai importante obiective turistice Tibanesti

Cavoul Petre P. Carp Conacul Petre P. Carp Lacul Tungujei Parcul Dendrologic Tibanesti

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Iasi

Palatul Culturii Iasi Manastirea Hadambu Gradina Botanica Iasi Manastirea Vladiceni Conacul Polizu Manastirea Cetatuia Manastirea Bucium Parcul Copou Ateneul Tatarasi Muzeul Literaturii romane Bojdeuca lui Ion Creanga Manastirea Galata Manastirea Trei Ierarhi Palatul Sturdza de la Miroslava Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi Castelul Sturdza Miclauseni Palatul Cuza Ruginoasa Zona de agrement Ciric

Obiective turistice din zona Tibanesti (15-25 Km)

Manastirea Hadambu

Despre Tibanesti

Comuna Tibanesti se afla in marginea sud-estica a judetului, la limita cu judetul Vaslui, pe malurile raului Sacovat, unde acesta formeaza lacul de acumulare Tungujei. Este strabatuta de soseaua judeteana DJ 248A, care o leaga spre nord de Tibana, Voinesti si Miroslava, si spre sud in judetul Vaslui de Todiresti (unde se termina in DN15A).

La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Fundurile a judetului Vaslui si era alcatuita din satele Tibanesti, Jigorani, Garbesti si Lingurari. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei mai functiona in aceeasi plasa si comuna Tangujei, formata din satele Tangujei, Griesti, Recea, Moara lui Ciornei, Panoasa si Poiana Manastirii. In 1931, cateva sate ale comunei Tungujei s-au separat pentru a forma noua comuna Tibana, cea dintai ramanand cu satele Griesti, Recea si Tungujei, in timp ce comuna Tibanesti avea in compunere in plus satele Glodenii Gandului si Razboieni.

In 1950, comunele au fost transferate raionului Negresti din regiunea Iasi, in timp comuna Tungujei fiind absorbita de comuna Tibanesti. Satul Gaureni a primit in 1968 denumirea de Valenii. In 1968, comuna a trecut la judetul Iasi.

Cazare si obiective turistice localitati