Obiective turistice Branesti, Ilfov

Cele mai importante obiective turistice Branesti

Codrii Vlasiei Manastirea Pasarea Pescuit sportiv si agrement Raul Pasarea

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Ilfov

Manastirea Cernica Manastirea Pasarea Manastirea Caldarusani Palatul Snagov Lacul Snagov Aventura Parc Cernica Manastirea Tiganesti Manastirea Samurcasesti Padurea Snagov Lacul Cernica Lacul Caldarusani Palatul Brancovenesc Mogosoaia Padurea Mogosoaia Lacul Tiganesti Palatul Ghica din Caciulati Schitul Balteni

Obiective turistice din zona Branesti (15-25 Km)

Aventura Parc Cernica Baza nautica Navasard Baza turistica si de agrement Buftea Complexul sportiv Concordia Complexul sportiv Snagov Complexul turistic si de echitatie Academia Ecvestra Conacul Contantin Cantacuzino Lacul Cernica Lacul Morii Lacul Snagov Lacul Valea Mocanului Lacul Valea Vartop Manastirea Cernica Manastirea Doamna Chiajna (ruine) Manastirea Samurcasesti Manastirea Vlad Tepes Muzeul Aviatiei din Otopeni Muzeul Avramescu din Otopeni Padurea Snagov Icon Link Padurea Mogosoaia Palatul Barbu Stirbei Palatul Brancovenesc Mogosoaia Palatul Snagov Parcul de agrement Magic Word Parcul zoologic Chiajna Piscina Aqua Garden Militari Icon Link Piscina la Plage Icon Link Strandul Snagov Teatrul Bastion din Buftea Water Park Otopeni Icon Link

Despre Branesti

Comuna Branesti se afla situata in partea sudica a tarii, la est de municipiul Bucuresti. Din punct de vedere fizico-geografic comuna se afla situata in tinutul Campiei Romane in partea estica a subunitatii cunoscuta sub numele de Campia Vlasiei, intre Campiile Colentinei la vest si Mostistei la est pe linia de contact a acestora, mai exact, pe Valea Raului Pasarea.

Comuna Branesti este alcatuita din satele Branesti, Pasarea, Islaz si Vadu-Anei. Satul Branesti este cea mai veche asezare a comunei. Nu se poate stabili cu precizie anul in care au aparut primele asezari, dar documentele scrise atesta existenta sa inca din a II-a jumatate a secolului al XVI-lea, avand deci o vechime atestata de peste 400 ani.

In Tara Romaneasca intre anii 1591-1592 a fost domnitor Stefan Voda Surdul, fiul lui Ioan Voda cel Cumplit, care a cumparat mosia "La Zgariata" pe apa Pasarea, langa mosia Branestilor. Hrisovul din 1608 al lui Radu Voda, mentioneaza ca "semnele acestui sat sa se stie, in lung din matca Pasarii pana in drumul Piteasca si in lat, din hotarul Branestilor, pana in hotarul Crasanilor".

Cazare si obiective turistice localitati