Obiective turistice Magurele, Ilfov

Cele mai importante obiective turistice Magurele

Biserica Otetelesanu Biserica Sf. Treime din Alunisu Bustul lui Mihai Eminescu Conacul Otetelesanu Parcul Otetelesanu

Obiective turistice ce trebuie vizitate in judetul Ilfov

Manastirea Cernica Manastirea Pasarea Manastirea Caldarusani Palatul Snagov Lacul Snagov Aventura Parc Cernica Manastirea Tiganesti Manastirea Samurcasesti Padurea Snagov Lacul Cernica Lacul Caldarusani Palatul Brancovenesc Mogosoaia Padurea Mogosoaia Lacul Tiganesti Palatul Ghica din Caciulati Schitul Balteni

Obiective turistice din zona Magurele (15-25 Km)

Complexul sportiv Concordia Conacul din Domnesti Lacul Morii Lacul Ordoreanu Manastirea Doamna Chiajna (ruine) Manastirea Samurcasesti Padurea Ordoreanu Parcul de agrement Bragadiru Parcul de agrement Magic Word Parcul zoologic Chiajna Piscina Aqua Garden Militari Icon Link Situl arheologic de pe Valea Sabarului Zona de agrement Clinceni

Despre Magurele

Magurele este situat la sud-vest de Bucuresti si se invecineaza la est cu Jilava si Darasti, iar la vest cu Bragadiru si Cornetu. Numele de Magurele provine de la movilele (magurele) existente in zona, cunoscute sub numele de Magura Gherman si Magura Filipescu, unde s-a constatat o continuitate a asezarilor omenesti din epoca pietrei si pana in prezent.

Localitatea a fost ridicata la rangul de oras in anul 2005. Din componenta orasului Magurele fac parte si localitatile Alunisu, Dumitrana, Pruni si Varteju. Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1852, insa sapaturile arheologice au scos la iveala vestigii ale paleoliticului si neoliticului.

In 1595, inaintea bataliei de la Calugareni, Mihai Viteazul si-a asezat tabara la Magurele. Dupa luptele de la Calugareni, turcii au pradat si satul Magurele, locuitorii risipindu-se in padurile din jur si in alte sate.

Cazare si obiective turistice localitati